Σελίδες

Thessaloniki video tour

16/9/24

Είσαι ότι τρως…!!!

 


Η σωματική και η πνευματική σου τροφή αποτελούν τον οριστή γι’ αυτό που είσαι σήμερα.

Λες πως σε αγαπάς μα επί τω έργω δεν σ’ αγαπάς. Στη πραγματικότητα καρφάκι δεν σου καίγεται να νιώθεις αληθινά περήφανος και να πλησιάζεις κάθε μέρα τη καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. 

Κάθε μέρα σε σακατεύεις, κάθε μέρα σε υποβιβάζεις σε κάτι που δεν σε τιμά να εκπροσωπείς γιατί επιλέγεις να φαίνεσαι αδύναμος, γιατί γίνεσαι έρμαιο της στιγμιαίας παρόρμησης και παραιτείσαι από τη σχέση με τον ίδιο σου τον εαυτό με αποτέλεσμα στο τέλος να σε μισείς και να νιώθεις αυτολύπηση.

Tο κλειδί για να ξεκλειδώσετε τις κβαντικές δυνάμεις σας…!!!

 


Θα μοιραστώ μαζί σας μια άσκηση που είναι ιδιαίτερα επίκαιρη. Περιλαμβάνει το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τις κβαντικές δυνάμεις σας και να ζήσετε μια νέα ιστορία στη ζωή σας.

Μία από τις κρισιμότερες πτυχές των μεταβάσεων στην ζωή, ιδωμένη κάτω από το πρίσμα της επιστήμης της κβαντικής αφορά την συνειδητοποίηση ότι η αλλαγή είναι στην πραγματικότητα το θεμέλιο ολόκληρης της ύπαρξής μας.

Το εργόχειρο του ερημίτη…!!!!

 


Διδακτική ιστορία από το Γεροντικό που αναφέρεται στην αρετή της απλότητας και ακτημοσύνης.

~ Ένας γέροντας ερημίτης κίνησε για το πιο κοντινό χωριό να πουλήση τα πανέρια του. Στον δρόμο που πήγαινε, τον βρήκε ο διάβολος κι από την πολλή κακία που του είχε, άρπαξε τα πανέρια από τα χέρια του κι έγινε άφαντος.

Οι σκέψεις σου έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν τη πραγματικότητά σου. Να τις προσέχεις…!!!

 


Τα λόγια σου, τα όνειρά σου και οι σκέψεις σου έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν καινούριες συνθήκες στη ζωή σου. Αυτά που λες μπορείς και να τα προκαλέσεις.

Αν λες διαρκώς ότι δεν αντέχεις τη δουλειά σου, μπορεί να τη χάσεις.

Αν λες διαρκώς ότι δεν αντέχεις το σώμα σου, το σώμα σου θα αρρωστήσει.

Να είσαι «Άνθρωπος» και όχι ανθρωπάκος…!!!

 


«Άκου Ανθρωπάκο», ένα βιβλίο σταθμός γεμάτο με μηνύματα, μαθήματα και πολύ στοχαστική διάθεση.

Ο Βίλχελμ Ράιχ παραμένει επίκαιρος! Το «άκου Ανθρωπάκο», παρόλο που γράφτηκε το 1946, περιγράφει κατατοπιστικά και εύστοχα την αδυναμία του ατόμου να απαλλαχθεί από τη μνησικακία, τα στερεότυπα, τον πατερναλισμό. 

Βάσει αυτού του βιβλίου θέλω να σημειώσω κάποια θέματα, μιας και όλοι είμαστε «ανθρωπάκια» και οφείλουμε στον εαυτό μας να γίνουμε «Άνθρωποι»!

«Η Μύγα και ο Ελέφαντας» – μία ιστορία για τον νου…!!!!

 


Μια φορά και έναν καιρό, ένας μαθητής έκανε βόλτα στο δάσος, μαζί με τον δάσκαλό του. Ο μαθητής όμως αντί να απολαμβάνει τον περίπατο, ήταν πολύ προβληματισμένος. Είχε παρατηρήσει πως ο νους του συνεχώς βρισκόταν σε αναταραχή. Ήταν κάτι που συχνά βίωνε και αυτό τον ενοχλούσε.

Ρώτησε λοιπόν τον δάσκαλό του : «Γιατί ο νους των περισσότερων ανθρώπων είναι τόσο ανήσυχος, και μόνο λίγοι άνθρωποι απολαμβάνουν έναν ήρεμο νου;»

Ο Κουρέας, ο Θεός και το κακό στον κόσμο - Εξαιρετικό δίδαγμα…!!!!

 


Καθώς ο κουρέας άρχισε να δουλεύει, άρχισε μια καλή συζήτηση.

Μίλησαν για τόσα πολλά πράγματα και πάρα πολλά θέματα…

Όταν τελικά άγγιξαν το θέμα της θρησκείας και του θεού, ο κουρέας αναφώνησε:

“Δεν πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει.”

“Γιατί το λες αυτό;” ρώτησε ο πελάτης. Και ο κουρέας είπε: “Λοιπόν, απλά βγες έξω στο δρόμο για να καταλάβεις γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Πες μου γιατί αν ο Θεός υπάρχει, υπάρχουν τόσοι διεστραμμένοι;

Το όνειρο της πέτρας…!!!!

 


Κάποτε, υπήρχε μια μεγάλη πέτρα, στην άκρη του δρόμου, που ένωνε δυο πόλεις. Οι ταξιδιώτες συνήθιζαν να κάθονται επάνω της και να ξεκουράζονται, κάθε φορά που πέρναγαν από εκεί. Η πέτρα ζήλευε τους ανθρώπους που μπορούσαν να μετακινούνται από εδώ και από εκεί, όποτε το ήθελαν και συχνά παραπονιόταν για τη δική της άχαρη ζωή, που την ανάγκαζε να βρίσκεται ακίνητη σε εκείνο το μέρος, χωρίς να κάνει τίποτα.

Πριν κρίνεις τους άλλους «καθάρισε πρώτα τα γυαλιά σου»

 


Κάποτε ήταν ένα νέο ζευγάρι που μετακόμισε σε καινούργια γειτονιά. Καθώς έτρωγαν το πρώτο τους πρωινό στο νέο τους σπίτι, η γυναίκα κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε τη γειτόνισσα που εκείνη την ώρα άπλωνε την μπουγάδα της.

“Ά,τα ρούχα δεν είναι και πολύ καθαρά”, σχολίασε,“ η γειτόνισσα δεν ξέρει να πλένει καλά. Μάλλον χρειάζεται να χρησιμοποιεί περισσότερο σαπούνι”. 

15/9/24

Η σοκαριστική άποψη του Πλούταρχου για την κρεατοφαγία…!!!

 


Στη συλλογή του «Ηθικά» ο Πλούταρχος αναζητά την εφαρμογή της αρετής στην πρακτική πλευρά της ζωής.

Στους «Περί σαρκοφαγίας» λόγους του μάλιστα προβληματίζεται έντονα. Προφανώς απαυδημένος από τα ελληνορωμαϊκά συμπόσια αναρωτιέται πώς γίνεται – έχοντας στη διάθεσή μας τέτοια νόστιμη ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και καρπούς – να θέλουμε με το ζόρι να νοστιμίσουμε τη ματωμένη σάρκα ενός ζώου «σβήνοντας με μύρια καρυκεύματα τη γεύση του αίματος» για να μπορέσουμε να τη φάμε.

Κάθε μαύρη σου περίοδος είναι το μεγάλο δώρο της αυριανής σου ζωής …!!!

 


Όλοι περνάμε ανά διαστήματα περιόδους με θλίψη, με σκοτεινιά, με άγχος, με ανασφάλεια, με αδιαφορία, με πόνο. Αισθανόμαστε αδικία γιατί τα πράγματα ήρθαν έτσι, με αυτόν τον τρόπο και δεν μας επιτρέπουν να είμαστε χαρούμενοι και ξέγνοιαστοι.

Μπορεί να διαρκούν πολύ ή και λίγο, μπορεί να εμφανίζονται πιο σπάνια ή και πιο συχνά, από όταν ήμασταν παιδιά μέχρι και σήμερα. 

Αναρωτιόμαστε αν έχουμε κάνει κάτι λάθος, γιατί νιώθουμε έτσι; Γιατί έρχεται ένα τέτοιο γεγονός σε εμάς; Γιατί κουβαλάμε αυτό το βάρος μέρα νύχτα;

Τα 18 στάδια της σχέσης ανάμεσα σε έναν ναρκισσιστή και έναν ενσυναισθητικό…!!!

 


Ενσυναισθητικοί και ναρκισσιστές : Δύο πολύ διαφορετικοί τύποι ανθρώπων, κι όμως, οι ενσυναισθητικοί συχνά βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια τέτοια σχέση.

Οι ενσυναισθητικοί είναι άνθρωποι εξαιρετικά ευαίσθητοι με τον κόσμο και τα συναισθήματά του και μπορούν να εσωτερικεύσουν τις συναισθηματικές εμπειρίες άλλων, σαν να ήταν δικές τους.

Οι ναρκισσιστές, από την άλλη πλευρά, είναι άνθρωποι εξαιρετικά απορροφημένοι στον εαυτό τους και έχουν την τάση να χειραγωγούν τους άλλους, ώστε να εξυπηρετούν τις δικές τους, εγωιστικές ανάγκες. Χρειάζονται να τους φροντίζουν και να τους θαυμάζουν. 

Για να ξεκουραστεί το σώμα, πρέπει να έχει υγεία η ψυχή…!!!

 


Υπάρχουν μέρες, που το μόνο που θέλεις είναι να σέρνεσαι. Να πηγαίνεις από το κρεβάτι στον καναπέ και από τον καναπέ ξανά και πάλι στο κρεβάτι.

Και λες στον εαυτό σου ‘’Μα το έχω ανάγκη. Το χρειάζομαι. Πρέπει να ξεκουραστώ’’.

Και περνάς ώρες ολόκληρες και όταν έρχεται η ώρα να σηκωθείς, πάλι κουρασμένος νιώθεις.

Το τηλέφωνό μας έχει ημερομηνία λήξης - Πώς μπορούμε να τη βρούμε…!!!

 


Το κινητό έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πολλοί από εμάς όταν αγοράζουμε ένα smartphone θέλουμε να το κρατήσουμε όσο περισσότερα χρόνια μπορούμε. Κάποια στιγμή όμως αυτό «κλατάρει». 

Αυτό αρχίζουμε να το καταλαβαίνουμε ότι η διάρκεια της μπαταρίας μειώνεται και όταν ορισμένες από τις εφαρμογές αρχίζουν να κολλάνε. Τότε μάλλον είναι η ώρα για αγορά νέου κινητού.

Μην κλαις για όσα δεν έχεις. Γέλα για όσα σου χαρίστηκαν…!!!

 


 
Δε σου αρέσει η ζωή σου. Δε σου αρέσει το σπίτι σου, η καθημερινότητά σου, η δουλειά σου. Με γκρίνια ξυπνάς το πρωί, με μισή καρδιά κάνεις ό,τι κάνεις. Όλα διεκπεραιωτικά. Όλα γιατί πρέπει κι όχι γιατί θέλεις. Με ένα τεράστιο αχ να πνίγει το στή8ος σου κι ένα παράπονο.

Γιατί όλα σε σένα; Γιατί τίποτα να μην είναι όπως το θες; Αναρωτιέσαι κι απάντηση δεν έχεις να δώσεις. Μήτε και λύση στα αδιέξοδά σου.

14/9/24

10 ψέμματα που πάντα πιστεύουμε…!!!

 


Να δέκα ψέμματα που πάντα πιστεύουμε όπως γράφει στο άρθρο του ο μελετητής της ζωής Mark Chernoff.

Ψέμα 1: Μόνος σημαίνει μοναξιά.
''Μόνος'' δεν σημαίνει μοναξιά, και ''σχέση'' δεν σημαίνει πάντα ευτυχία.

Σε μια λάθος σχέση η μοναξιά είναι μεγαλύτερη. Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, κάνε διάλειμμα και πέρασε χρόνο με το νούμερο ένα – εσένα. Βρες τον εαυτό σου πρώτα. Εκτίμησε την δική σου αξία. Και την επόμενη φορά που είσαι σε μια σχέση που βυθίζεται πιθανόν να κολυμπήσεις με ασφάλεια.

7 πεποιθήσεις που σας εμποδίζουν να αναπτυχθείτε…!!!

 


Υπάρχει μια δημοφιλής έκφραση που πιθανώς έχετε ακούσει πολλές φορές: «Είναι όλα μέσα στο μυαλό σου». 

Ακόμα και αν αυτό είναι αλήθεια, φαίνεται ότι κάποιοι από εμάς χάνουν την όψη της μεγάλης αλήθεια που κρύβεται μέσα μας: οι σκέψεις ελέγχουν την ζωή σας, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Στην πραγματικότητα, ορισμένες πεποιθήσεις μπορούν πραγματικά να σας εμποδίσουν να αναπτυχθείτε.

Πώς να αποσυνδεθείτε από πράγματα που δεν είναι γραφτό να γίνουν...!!!

 


Αποσυνδεθείτε από πράγματα που δεν είναι γραφτό να γίνουν. Αν νιώθετε ότι έχετε κολλήσει και δεν μπορείτε να προχωρήσετε.

Αν νιώθετε απογοητευμένοι και δεσμευμένοι αυτό τον καιρό σε μια κατάσταση που σας ανησυχεί για το ότι δεν μπορείτε να την ελέγξετε, πρέπει να ξέρετε ότι μερικές φορές οι δύσκολες καταστάσεις έρχονται στη ζωή μας για να μας διδάξουν κάτι και να μας κάνουν να αντιληφθούμε τι είναι αυτό που επιθυμούμε ή χρειαζόμαστε τελικά.

Δεν θέλω να προσπαθώ να χωρέσω στη ζωή κάποιου...!!!

 


Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που θα αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας είναι το γεγονός ότι ορισμένες φορές θα υπάρχουν άνθρωποι, που δεν θα θέλουν να είναι μέρος της ζωής μας.

Ό,τι κι αν κάνουμε και όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να μείνουν, εκείνοι πάντα θα ξεγλιστρούν.

Και μετά από λίγο, μια κρίσιμη ερώτηση σχηματίζεται στο νου μας και τραβάει την προσοχή μας : Πρέπει να παλέψω για εκείνους ή πρέπει να τους αφήσω να φύγουν από τη ζωή μου;

Εάν δεν διεκδικήσεις τη θέση σου σε αυτή τη ζωή, μην περιμένεις κανείς να το κάνει για εσένα...!!!

 


Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν ζουν. Απλώς επιβιώνουν. Δεν έχουν μάθει να σέβονται και να εκτιμούν ό,τι έχουν. Έχουν μάθει να είναι αχάριστοι, να θέλουν πολλά περισσότερα από αυτά που ήδη έχουν. 

Χωρίς να υπολογίζουν την ύπαρξη άλλων ανθρώπων, καταπατώντας τα δικαιώματά τους, υπολογίζοντας μόνο την εδραίωση και ικανοποίηση του εγωισμού τους.

13/9/24

7 ενεργειακά κέντρα συνείδησης που θα οδηγήσουν τη ψυχή σου σε μία εντελώς νέα Διάσταση…!!!

 


Η Αμρίτα Γιόγκα είναι μια παραδοσιακή μορφή πνευματικής και σωματικής πρακτικής που σχεδιάστηκε ώστε να επιταχύνει την πνευματική ωριμότητα της ψυχής και να ενισχύσει τη φυσική κατάσταση του σώματος. Η χειραγώγηση των έμφυτων ενεργειακών κέντρων ή πεδίων που ονομάζονται τσάκρα, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι γιόγκι επιτυγχάνουν την αναβάθμιση του πνευματικού τους επιπέδου.

Η τεχνική αυτή είναι ικανή να αφυπνίσει πρωτογενής ενεργειακές ζωτικές δυνάμεις οι οποίες υπάρχουν μέσα σε όλους μας.Στα σανσκριτικά αυτό ονομάζεται Πράνα

Να χαμογελάς στη ζωή ακόμα κι όταν εκείνη μοιάζει να σου κρατάει μούτρα…!!!

 


Θέλω τη ζωή μου πίσω! Ένα μήνυμα είναι αρκετό για να σου φτιάξει την ημέρα! Ένα μήνυμα χαράς που μοιράζεται και μοσχοβολά!

Μια φωνή χαρούμενη από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου με ένα χαμόγελο ίσα με τ’ αυτιά να ευγνωμονεί για την ευκαιρία που παρουσιάστηκε!

Μια προικισμένη ύπαρξη, αισιόδοξη από τη φύση της με όπλα της την καρτερική υπομονή, γνωρίζει πως όταν είναι η κατάλληλη ώρα θα πάρει τους καρπούς που επιθυμεί!

Την τύχη μας τη φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι – 4 τρόποι για να αλλάξεις την τύχη σου...!!!

 


Την τύχη μας τη φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι. Μπορεί για παράδειγμα να έχεις την αίσθηση ότι κάτι σε κρατά και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις όπως θα ήθελες στη ζωή. 

Ίσως δυσκολεύεσαι να βρεις δουλειά, να ανακαλύψεις ποιο είναι εκείνο που σε παθιάζει να κάνεις, να μην μπορείς να βγάλεις χρήματα ή να τα κρατήσεις. 

Ή ενδεχομένως να έχεις ζητήματα με τις σχέσεις σου. Ή να περιμένεις ακόμα τον μεγάλο έρωτα που δεν εννοεί να εμφανιστεί.

Οι Πέντε Γενιές των Παιδιών INDIGO – Μήπως ανήκετε και σεις σε κάποια από τις πέντε γενιές ΙΝΤΙΓΚΟ;

 


Μήπως ανήκετε και σεις σε κάποια από τις πέντε γενιές ΙΝΤΙΓΚΟ ? Το παρακάτω άρθρο θα βοηθήσει να απαντηθούν όσες απορίες έχετε σχετικά με τα παιδιά ΙΝΤΙΓΚΟ και θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα “θαυματουργά παιδιά” του στενού σας κύκλου…

Πέντε γενιές INDIGO
Μία από τις πιο γνωστές ερευνήτριες των φαινόμενων της Νέας Εποχής, είναι η κυρία Lori Johnson, που ασχολήθηκε με την ίντιγκο γενιά σχεδόν επιστημονικά και τη χώρισε σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τη χρονολογία γέννησης των παιδιών. (link)

Φύλακες Άγγελοι και τα 10 χαρακτηριστικά τους…!!!!

 


Φύλακες Άγγελοι και πνευματικοί οδηγοί : Τι είναι κατά την χριστιανική παράδοση; Ο καθένας από εμάς, έχει έναν φύλακα άγγελο.

Οι Φύλακες Άγγελοι, μας συνοδεύουν από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή του θανάτου μας. Και παραμένουν στο πλευρό μας, σε κάθε στιγμή της ζωής μας. 

Η ιδέα ενός πνεύματος ή μιας υπερφυσικής οντότητας, που ακολουθεί και εποπτεύει κάθε ανθρώπινο ον, ήταν ήδη παρούσα σε πολλές θρησκείες και στην ελληνική φιλοσοφία.

Όταν χάσεις τη μητέρα σου, ο κόσμος σου θα αλλάξει…!!!

 


Δεν είναι εύκολο να χάνεις τη μητέρα σου. Αυτό το κενό δεν αναπληρώνεται και νιώθεις βαθιά θλίψη. Ο κόσμος σου αλλάζει για πάντα και πρέπει να μάθεις να ζεις χωρίς αυτήν.

«Όταν χάσεις τη μαμά σου, δεν θα υπάρχει ούτε ένα άτομο που θα νοιάζεται για σένα με τον ίδιο τρόπο που το έκανε εκείνη.

Το φαινόμενο της προβολής : Είναι δικά τους τα συναισθήματα ή δικά μας ;

 


O Φρόιντ ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε την ύπαρξη αυτής της συνηθισμένης ψυχικής λειτουργίας.

Στην ψυχοθεραπευτική μου πρακτική, οι θεραπευόμενοι συχνά παραπονιούνται ότι ο/η σύζυγος, ο στενός τους φίλος ή ο συγγενής τους «προβάλλει» συνεχώς. Συνήθως εκφράζεται κάπως έτσι: «Έκανε προβολή πάνω μου!», «Της είπα να σταματήσει να προβάλει».

Προβολή συμβαίνει όταν ένα άτομο αποδίδει ένα χαρακτηριστικό σε ένα άλλο άτομο που στην πραγματικότητα προέρχεται από εκείνο. Η έννοια της προβολής προέρχεται από τον ίδιο τον Sigmund Freud. 

«Μπορώ» να λες, και να το λες δυνατά για να το ακούς από τη δική σου φωνή…!!!!

 


Οι φωνές των άλλων δεν έχουν σημασία εξάλλου. Τη δική σου εσωτερική φωνή έχει σημασία να αφουγκράζεσαι...

«Δεν μπορώ» είπε το ελεφαντάκι προσπαθώντας να σπάσει τις αλυσίδες του…

«Δεν μπορώ και ποτέ δεν θα μπορέσω» ξεστόμισε απογοητευμένο μετά από τις πολλές προσπάθειες να απεγκλωβιστεί από τα δεσμά που το κρατούσαν αλυσοδεμένο εκεί.

3 + 1 πράγματα που μαθαίνουμε από τα λάθη μας…!!!

 


“Οι 200 λαμπτήρες που δεν άναψαν” ή αλλιώς τι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. O Tomas Edison είχε προσπαθήσει 200 φορές να κατασκευάσει τον λαμπτήρα χωρίς να τα καταφέρει. «Από τις 200 λάμπες που δεν άναψαν κάθε αποτυχία με έμαθε κάτι που μπορούσα να ενσωματώσω στην επόμενη προσπάθεια», είχε πει. 

Αλήθεια εσείς μαθαίνετε από τα λάθη σας; Γνωρίζετε πόση αξία έχουν και πως μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας.

Το αίσθημα της μειονεξίας: Τι φταίει όταν νιώθουμε αποτυχημένοι;

 


Τι φταίει και νιώθουμε ανάξιοι;
Κυρίαρχο συναίσθημα είναι η Ντροπή. Ντρέπεστε όταν εκτίθενται τα ελαττώματά σας και μπορεί να κάνετε το παν για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις. 

Πιστεύετε για τον εαυτό σας ότι δεν αξίζετε και ψάχνετε συνεχώς αποδείξεις ότι οι άνθρωποι σας αντιπαθούν και σας απορρίπτουν. Μπορεί να γίνεστε αυτοτιμωρητικός/ή και αυτό με τη σειρά του να σας κάνει πολύ ευάλωτους/ες στις σχέσεις.

12/9/24

Δε θέλω να με αγαπάς. Nα με σέβεσαι θέλω…!!!

 


Δεν θέλω να με αγαπάς, να με σέβεσαι θέλω…Γιατί στο όνομα της αγάπης έχουν διαπραχθεί τα στυγερότερα εγκλήματα, έχουν γκρεμιστεί τα πιο όμορφα όνειρα και αιμορραγούν αδιάκοπα οι πιο βαθιές πληγές.

Στον βωμό της έχουν θυσιαστεί οι μεγαλύτεροι έρωτες, έχουν αποθέσει τα σημάδια τους βαθιά χαρακωμένες ψυχές, έχουν γίνει οι αισχρότερες ιεροσυλίες και έχουν αθετηθεί χιλιάδες υποσχέσεις αιώνιας πίστης και αφοσίωσης…

Αντιμετωπίστε ό,τι σας προκύπτει ως ευκαιρία να αλλάξετε προς το καλύτερο…!!!

 


Αντιμετωπίστε ο,τι σας προκύπτει ως ευκαιρία να αλλάξετε προς το καλύτερο

Στα ψυχιατρεία υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την αλλαγή και έχουν αναπτύξει τρόπους με τους οποίους προσπαθούν να αποδράσουν από αυτή.

Αλλά αν υπάρχει κάτι ακόμη πιο βέβαιο από το θάνατο, είναι η αναπόφευκτη φύση της αλλαγής. Κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει. Έτσι πρέπει να μάθουμε να τη δεχόμαστε και να προσβλέπουμε σε αυτήν.

7 πεποιθήσεις που σας εμποδίζουν να αναπτυχθείτε…!!!

 


Υπάρχει μια δημοφιλής έκφραση που πιθανώς έχετε ακούσει πολλές φορές: «Είναι όλα μέσα στο μυαλό σου». 

Ακόμα και αν αυτό είναι αλήθεια, φαίνεται ότι κάποιοι από εμάς χάνουν την όψη της μεγάλης αλήθεια που κρύβεται μέσα μας: οι σκέψεις ελέγχουν την ζωή σας, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Στην πραγματικότητα, ορισμένες πεποιθήσεις μπορούν πραγματικά να σας εμποδίσουν να αναπτυχθείτε.

Εάν δεν διεκδικήσεις τη θέση σου σε αυτή τη ζωή, μην περιμένεις κανείς να το κάνει για εσένα...!!!

 


Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν ζουν. Απλώς επιβιώνουν. Δεν έχουν μάθει να σέβονται και να εκτιμούν ό,τι έχουν. Έχουν μάθει να είναι αχάριστοι, να θέλουν πολλά περισσότερα από αυτά που ήδη έχουν. 

Χωρίς να υπολογίζουν την ύπαρξη άλλων ανθρώπων, καταπατώντας τα δικαιώματά τους, υπολογίζοντας μόνο την εδραίωση και ικανοποίηση του εγωισμού τους.

Δεν είναι για όλους η ειλικρίνεια και η εκτίμηση. Δεν είναι για όλους ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη. Είναι μόνο για εκείνους που ξέρουν πώς να κερδίζουν τις αξίες αυτές.

Συναισθηματικός εκβιασμός : πιο συχνός και πιο αληθινός απ΄ό,τι νομίζουμε…!!!

 


Συναισθηματικός εκβιασμός: μία αόρατη μορφή κακοποίησης.

Τί είναι ο συναισθηματικός εκβιασμός;
Ο όρος συναισθηματικός εκβιασμός αναφέρεται σε μία μορφή ψυχολογικής χειραγώγησης που συμβαίνει μέσα στα πλαίσια στενών προσωπικών σχέσεων: μπορεί να είναι η σχέση ανάμεσα σε μία μητέρα και το παιδί της, η σχέση μεταξύ συζύγων, αδελφών, ακόμη και μεταξύ πολύ στενών φίλων. 

Σε αυτές τις σχέσεις, το ένα μέλος χρησιμοποιεί ψυχολογική πίεση προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς του, ενώ το άλλο μέλος υποχωρεί μπροστά στο φόβο των συνεπειών. Ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι μία μορφή ψυχολογικής κακοποίησης με πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

11 βήματα για να τα έχεις καλά μ με ε τον εαυτό σου…!!!

 



Στην πραγματικότητα, το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου είναι πολύ απλό.

Το πρόβλημα είναι ότι ζούμε σε έναν πολιτισμό που το απλό είναι δύσκολο και το περίπλοκο είναι εύκολο. Παρακάτω υπάρχουν 11 απλά βήματα που θα σε οδηγήσουν στο να έχεις μια πολύ καλή σχέση με τον εαυτό σου και ως συνέπεια και με τους ανθρώπους γύρω σου.

1. Εάν αισθάνεσαι ότι κάτι είναι λάθος… απλά μην το κάνεις
Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε διλήμματα για πράγματα που θα έπρεπε να είναι πολύ απλά. Στην πραγματικότητα, συνήθως το δίλημμα είναι μεταξύ του νου και της καρδιάς. Εντάξει, δεν θα πω το καθιερωμένο “ακολούθα την καρδιά σου”, αλλά τουλάχιστον λάβε την σοβαρά υπόψη. 

Όταν οι άνθρωποι σε απογοητεύουν…!!!

 


Ξεκινάς από μικρός τη συνειδητή διαδρομή σου και έχεις τόση δίψα για τη ζωή… Έχεις ανάγκη να γνωρίσεις ανθρώπους, να εμπιστευτείς, να πιστέψεις στο καλοπροαίρετο, να ρουφήξεις τη γνώση, να κάνεις κάτι σημαντικό, να βρεις απαντήσεις σε ό,τι σε βασανίζει υπαρξιακά, να ερωτευτείς, να νιώσεις πλήρης. 

Ανυπομονείς για τη στιγμή που θα μεγαλώσεις και θα βρεις το «δρόμο» σου, όπως όλοι σου λένε.

Μεγαλώνοντας ανακαλύπτεις ότι όλα εκείνα που κάποτε σου φάνταζαν απλά, δεν είναι και τόσο απλά τελικά. Στην πορεία βιώνεις ματαιώσεις, προδοσίες, κακίες, ψέματα και παρόλο που πονάς, πείθεις τον εαυτό σου ότι όλα αυτά γίνονται για να δυναμώσεις, για να αποκτήσεις δεξιότητες, για να ωριμάσεις.

Η αγάπη δεν έχει να κάνει με τίτλους ιδιοκτησίας αλλά με βαθιές ενώσεις ψυχών…!!!!


Η συντροφική αγάπη έχει να κάνει με μια προϋπόθεση. Να αγαπάς και να αποδέχεσαι εσύ πρώτα τον εαυτό σου...

Πάρα πολλοί άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τον/την σύντροφο που θα τους κάνει ευτυχισμένους, θα τους δώσει αγάπη, θα τους λύσει όλα τους τα υπαρξιακά προβλήματα.

Τα αιώνια μυστικά του Ιπποκράτη που αξίζει να γνωρίζουμε…!!!

 


Μπορεί να πέρασαν χιλιάδες χρόνια, αλλά τα συμπεράσματα του πατέρα της ιατρικής, όσον αφορά τη σχέση της σωστής διατροφής με την καλή υγεία, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και σήμερα.

Τα αιώνια μυστικά του Ιπποκράτη
Οι πρώτοι άνθρωποι ήταν αποκλειστικά φυτοφάγοι. Φύλλα, βλαστοί και καρποί αποτελούσαν την καθημερινή τους διατροφή.

Ας μη γίνουμε «κανονικοί», ας είμαστε τρελοί και ευτυχείς…!!!

 


Πρέπει να είμαστε φυσιολογικοί. Να ξυπνάμε το πρωί για τη δουλειά με την απαιτούμενη μουρμούρα. Το στρώμα μας έπεσε βαρύ και τα μαξιλάρια δεν φτιάχτηκαν για τον ευαίσθητο αυχένα μας. Οι συμβατικές αγκαλιές μας επιτρέπουν εξάλλου τη μουρμούρα. Για την ακρίβεια την απαιτούν. 

Τρέφονται από την αίσθηση πως κάτι μας λείπει, εκείνο το «μισό» που μας στερεί το δικαίωμα σε αγάπες και λουλούδια. Ο έρωτας, βλέπεις, αναζητά ένα κάποιο θάρρος, ένα ξεγύμνωμα και μια βουτιά στην ολόκληρη αλήθεια μας.

11/9/24

Συναισθηματικός εκβιασμός : πιο συχνός και πιο αληθινός απ΄ό,τι νομίζουμε…!!!

 


Συναισθηματικός εκβιασμός: μία αόρατη μορφή κακοποίησης.

Τί είναι ο συναισθηματικός εκβιασμός;
Ο όρος συναισθηματικός εκβιασμός αναφέρεται σε μία μορφή ψυχολογικής χειραγώγησης που συμβαίνει μέσα στα πλαίσια στενών προσωπικών σχέσεων: μπορεί να είναι η σχέση ανάμεσα σε μία μητέρα και το παιδί της, η σχέση μεταξύ συζύγων, αδελφών, ακόμη και μεταξύ πολύ στενών φίλων. 

Σε αυτές τις σχέσεις, το ένα μέλος χρησιμοποιεί ψυχολογική πίεση προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς του, ενώ το άλλο μέλος υποχωρεί μπροστά στο φόβο των συνεπειών. Ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι μία μορφή ψυχολογικής κακοποίησης με πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

11 βήματα για να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου…!!!

 



Στην πραγματικότητα, το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου είναι πολύ απλό.

Το πρόβλημα είναι ότι ζούμε σε έναν πολιτισμό που το απλό είναι δύσκολο και το περίπλοκο είναι εύκολο. Παρακάτω υπάρχουν 11 απλά βήματα που θα σε οδηγήσουν στο να έχεις μια πολύ καλή σχέση με τον εαυτό σου και ως συνέπεια και με τους ανθρώπους γύρω σου.

Όταν οι άνθρωποι σε απογοητεύουν…!!!

 


Ξεκινάς από μικρός τη συνειδητή διαδρομή σου και έχεις τόση δίψα για τη ζωή… Έχεις ανάγκη να γνωρίσεις ανθρώπους, να εμπιστευτείς, να πιστέψεις στο καλοπροαίρετο, να ρουφήξεις τη γνώση, να κάνεις κάτι σημαντικό, να βρεις απαντήσεις σε ό,τι σε βασανίζει υπαρξιακά, να ερωτευτείς, να νιώσεις πλήρης. 

Ανυπομονείς για τη στιγμή που θα μεγαλώσεις και θα βρεις το «δρόμο» σου, όπως όλοι σου λένε.

Δεν χρειάζεται να μιλάς πολύ…!!!

 


Δεν χρειάζεται να μιλάς πολύ. Αρκετά φλυαρεί το μυαλό σου. Να προσέχεις τι σου λέει, μπορεί να σε παραπλανήσει.

Και να μην αναλώνεσαι. Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν, ούτε να τους αλλάξεις γνώμη. Πόσο μάλλον να σε αγαπήσουν γι’ αυτό που είσαι και όχι γι’ αυτό που θα ήθελαν. Δεν είναι ο ρόλος σου να τους πείσεις.

Άνοιξε την πύλη της διαίσθησής σου και δες! Ό,τι δεν σε κάνει να νιώθεις καλά, δεν υπάρχει και λόγος να βρίσκεται στην πραγματικότητά σου. Ό,τι δεν αγγίζει και τις έξι αισθήσεις σου (ναι, έξι), θα σε ρουφήξει.. απομακρύνσου.

Να είσαι «Άνθρωπος» και όχι ανθρωπάκος…!!!

 


«Άκου Ανθρωπάκο», ένα βιβλίο σταθμός γεμάτο με μηνύματα, μαθήματα και πολύ στοχαστική διάθεση.

Ο Βίλχελμ Ράιχ παραμένει επίκαιρος! Το «άκου Ανθρωπάκο», παρόλο που γράφτηκε το 1946, περιγράφει κατατοπιστικά και εύστοχα την αδυναμία του ατόμου να απαλλαχθεί από τη μνησικακία, τα στερεότυπα, τον πατερναλισμό. 

Βάσει αυτού του βιβλίου θέλω να σημειώσω κάποια θέματα, μιας και όλοι είμαστε «ανθρωπάκια» και οφείλουμε στον εαυτό μας να γίνουμε «Άνθρωποι»!

Οτιδήποτε στραβό και αν συμβαίνει, θα περάσει. Πάντα περνάει…!!!

 


Tι είναι η ευτυχία;
Βασικά στιγμές – αν δεχτούμε ότι δεν είσαι χρηματιστής από το Μανχάταν, εμβαπτισμένος στο αμερικάνικο όνειρο από τη στιγμή που γεννήθηκες. 

Στιγμές σαν αυτές που ξυπνάς χαρούμενος επειδή είναι Σάββατο ή επειδή έχεις ωραία σχέδια για σήμερα, ή και τα δύο, που συνειδητοποιείς ότι σε αγαπάνε, που κουλουριάζεσαι στον καναπέ για να διαβάσεις βιβλία ένα βροχερό απόγευμα με αχνιστό καφέ δίπλα σου. Τέτοια μικρά και καθημερινά, τέλος πάντων.

Να αντιμετωπίζεις τα πάντα με Χαμόγελο…!!!

 


Φέρε για λίγο στο νου σου έναν πυγμάχο. Μπαίνει στο ρινγκ, έτοιμος για τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Το κοινό στις εξέδρες όμως είναι εναντίον του. Τον γιουχάρουν, τον προσβάλλουν, του φωνάζουν.

Αυτός δεν τα χάνει. Και απαντάει με το μεγαλύτερο όπλο: ένα χαμόγελο.

Δεν αφήνει το μίσος, τις φωνές, τις δυσκολίες να τον καταβάλλουν ή να του μειώσουν την αυτοπεποίθηση. 

Η σημασία της αγάπης στο μονοπάτι της εξέλιξης…!!!

 


Σ’ αγαπώ!
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόση δύναμη έχει η λέξη αγάπη; Ακόμα περισσότερη, όταν την μοιράζεσαι και το εννοείς. Ένα συναίσθημα που δονεί όλο σου το σώμα, το κάνει να τρέμει σαν σεισμός, που δεν έχει όμως κάτι να γκρεμίσει ή να σε φοβίσει, μόνο να δώσει. 

Να δώσει και να πάρει. Η τέλεια ανταλλαγή. Για αυτό οι άνθρωποι αναζητάμε την αγάπη. Αναζητάμε λίγες στιγμές γαλήνης, ηρεμίας, ευτυχίας.

Κάποτε μπορεί να είχαμε ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αλλά είχαμε πολύχρωμες αναμνήσεις…!!!

 


Ένα παιδί ρώτησε τον παππού του:

“Παππού, πώς έζησες στο παρελθόν χωρίς τεχνολογία, χωρίς υπολογιστές, χωρίς drones, χωρίς internet, χωρίς τηλεόραση, χωρίς κλιματιστικό, χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς κινητό;”

Ο παππούς απάντησε:

“Όχι όπως ζει η γενιά σας σήμερα . . . . χωρίς προσευχές, χωρίς συμπόνια, χωρίς σεβασμό, χωρίς πραγματική εκπαίδευση. Δεν υπάρχει ανθρώπινη καλοσύνη, δεν υπάρχει ντροπή, δεν υπάρχει σεμνότητα, δεν υπάρχει ειλικρίνεια.

Δεν χρειάζεται να μιλάς πολύ…!!!

 


Δεν χρειάζεται να μιλάς πολύ. Αρκετά φλυαρεί το μυαλό σου. Να προσέχεις τι σου λέει, μπορεί να σε παραπλανήσει.

Και να μην αναλώνεσαι. Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν, ούτε να τους αλλάξεις γνώμη. Πόσο μάλλον να σε αγαπήσουν γι’ αυτό που είσαι και όχι γι’ αυτό που θα ήθελαν. Δεν είναι ο ρόλος σου να τους πείσεις.