Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/9/18

Αλκοόλ: Είναι απαγορευτικό στη δίαιτα;




Από την Δέσποινα Λιγκουνάκη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Το να ζεις υγιεινά δε σημαίνει απόλυτα  ότι πρέπει να κόψεις το αλκοόλ...

Εξαρτάται από τους στόχους που έχεις θέσει. Η υπερβολική πρόσληψη αλκοόλ σίγουρα δεν είναι ευεργετική, ειδικά αν εστιάζετε στην απώλεια βάρους.

Αλλά αν απλά δεν μπορείτε χωρίς ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το βράδυ, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξισορροπήσετε την κατανάλωση αλκοόλ παράλληλα με το στόχο για απώλεια βάρους.

ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ
Το αλκοόλ είναι κενές θερμίδες.

Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να πίνουν αλκοόλ κατά την έναρξη της διατροφής τους, ενώ κάποιοι σταματούν τελείως να πίνουν. Εάν θελήσετε να καταναλώσετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της διατροφής σας, μπορείτε να παρακολουθείτε την κατανάλωση που κάνετε και θα σας βοηθήσει αρκετά να καταλάβετε πώς το αλκοόλ επηρεάζει την θερμιδική πρόσληψη και την καθημερινή διατροφή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ποσότητα που θα καταναλώσετε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Όλοι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, οπότε εσείς ξέρετε τι λειτουργεί καλύτερα για τον εαυτό σας.

Όμως η κατανάλωση αλκοόλ είναι συχνά μια κοινωνική δραστηριότητα και δεν θέλουμε να χάσετε τις καλές στιγμές με τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας.

Έτσι το κλειδί είναι να κάνετε πιο έξυπνες επιλογές που θα ταιριάζουν στο πλάνο της διατροφής σας.

Αν θέλετε να επιλέξετε κοκτέιλ καλό θα ήταν να γνωρίζετε τα συστατικά του ώστε να αποφασίσετε αν όντως αξίζει τον κόπο.

6 συμβουλές για κατανάλωση αλκοόλ ενώ κάνετε δίαιτα
Αποφύγετε κοκτέιλ με χυμό φρούτων, λικέρ ή κρέμα. Προσθέτουν μόνο θερμίδες, ζάχαρη και λίπος.
Προσέξτε την ποσότητα της ζάχαρης ή κάποιου μείγματος με ζάχαρη (απλό σιρόπι, γρεναδίνη, κ.λπ.). Κρατήστε το απλό με ένα ή δύο συστατικά.
Απομακρύνετε τα γλυκά ή αναμειγμένα ποτά. Αντ 'αυτού, επιλέξτε ένα κοκτέιλ πάνω από θρυμματισμένο πάγο.

Δοκιμάστε μια ελαφριά μπύρα 3-5% σε αλκοόλ, που αποτελεί το ποτό με τις λιγότερες θερμίδες. Πλέον μπορείτε να επιλέγετε και την εναλλακτική της μπίρας χωρίς αλκοόλ.
Πίνετε άφθονο νερό μαζί με το ποτό. Θα μειώσετε τις θερμίδες και θα αποφύγετε ένα καταστροφικό hangover.

Επιλέξτε τα ποτά σας με σύνεση. Εάν έχετε πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις και γνωρίζετε πως θα υπάρχει αρκετό αλκοόλ , επιλέξτε τις ώρες που θα πιείτε ένα ποτό και ποίες ώρες όχι. Το να έχετε ένα πλάνο για το πότε θα καταναλώνετε αλκοόλ θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τον στόχο σας.
Εάν πρόκειται να καταναλώνετε αλκοόλ να είστε έξυπνοι και να αποφεύγετε τα ποτά που εμποδίζουν την πρόοδό σας. Σκεφτείτε έξυπνα και μείνετε στο στόχο σας!