Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/7/14

Μέχρι και 25% έχουν μειωθεί τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου




Μειώσεις που μεσοσταθμικά φθάνουν και το 25% έχουν γίνει της τελευταία διετία στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου εκτιμούν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς .

Οι μειώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα εκτός του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ των εταιριών και της μείωσης της συχνότητας των τροχαίων ατυχημάτων που έπεσε από το 10% στο 8% . Πάντως εκτίμηση των ανθρώπων της αγοράς είναι ότι δεν υπάρχουν με την κλασική έννοια του παρελθόντος πτωχευτικά ασφάλιστρα και πως οι καταναλωτές έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για να μην μένουν ανασφάλιστοι.

Πάντως από την ασφαλιστική αγορά δίνεται το μήνυμα ότι με τις νέες ρυθμίσεις για την προπληρωμή των ασφαλίστρων, που ισχύουν εδώ και δύο μήνες ,δημιουργούνται νέα δεδομένα και για τις ασφαλιστικές εταιρίες και για τους καταναλωτές και περιορίζουν δραστικά το φαινόμενο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, αλλά όσων εκμεταλλευόμενοι το προηγούμενο καθεστώς άφηναν «φέσια» στις ασφαλιστικές και τους ασφαλιστές.

Ως προς το φαινόμενο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων από την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών σε σημερινή συνέντευξη επισημάνθηκε το υψηλό κόστος των προστίμων και των κυρώσεων που αντιμετωπίζουν όσοι μένουν ή κυκλοφορούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Επίσης τονίστηκε η συστηματοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων της τροχαίας και των διασταυρώσεων που γίνονται μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών υπογείου Μεταφορών, ΚΕΠΥΟ και της τροχαίας κάνει πιο εύκολο και πιο άμεσο των εντοπισμό τους.

Ετσι επισήμαναν ότι πρέπει όλοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα κάτι που δείχνει και η αύξηση των ασφαλισμένων αυτοκινήτων που σήμερα φθάνουν τα 5.800.000 οχήματα από 5.500.000 το 2013 και 5.200.000 το 2012.

Ως προς τα ασφάλιστρα και του νέου τρόπου πληρωμής τους υπάρχει καθολικότητα για όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες με οποιαδήποτε μορφή και αν δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.