Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/7/14

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σβήνουν το 40% του καρκίνου του παγκρέατος




Περισσότερο από το 40% των καρκίνων στο πάγκρεας θα μπορούσε να αποφευχθεί στη Βρετανία, διατηρώντας... υγιές βάρος και με το να μην καπνίζει κάποιος, σύμφωνα με το Cancer Research UK, που ‘’καλεί στα όπλα’’ έναντι της νόσου.

Αν και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για την ανακάλυψη καλύτερων τρόπων διάγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου, υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι καρκίνοι του παγκρέατος συνδέονται με το επιπλέον βάρος και το κάπνισμα-και σχεδόν 4 στους 10 θα μπορούσαν να προληφθούν με αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Η Sara Hiom, του Cancer Research στη Βρετανία, δήλωσε ότι για ορισμένους καρκίνος ο τρόπος ζωής μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Ο καρκίνος του παγκρέατος έχει φτωχή πρόγνωση και είναιλιγότερο κατανοητός, επομένως είναι σημαντικό να μιλάμε για πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο.

Ο Καθηγητής Jeff Evans, του Cancer Research UK’s Beatson Institute, στη Γλασκόβη, σημειώνει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βρεθούν νέες αποτελεσματικές θεραπείες και τρόποι για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου στο πάγκρεας.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν μέτρα ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας και άλλων ειδών καρκίνου με το να μην καπνίζουν και με το να κρατούν υγιές βάρος-ιδιαίτερα αν έχουν τάση να παχαίνουν γύρω από τη μέση, σημείωσε ο καθηγητής.