Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/14

Mια φαινομενικά απλή άσκηση που όμως… φτιάχνει τα τέλεια οπίσθια!




Ο πισινός μας είναι ένα από τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας ταυτόχρονα, και αυτό γιατί αφενός τα παντελόνια δείχνουν ακόμα πιο..
τέλεια πάνω μας αν είναι γυμνασμένος, αφετέρου αυτή η εκγύμνασή του είναι σκέτος βραχνάς.

Μην σκάτε όμως, γιατί για όλα υπάρχει λύση και στη συγκεκριμένη περίπτωση, πιο απλή από όσο νομίζατε. Φυσικά χρειάζεται επιμονή και συνεχή επανάληψη, αλλά η άσκηση που θα σας δείξουμε είναι πολύ πιο εύκολη από τις περισσότερες, δεν χρειάζεται μηχανήματα και μπορείτε να την κάνετε οπουδήποτε. Πάμε λοιπόν:

1. Τοποθετήστε το σώμα σας στα τέσσερα (στήριξη σε αγκώνες και γόνατα) με τα γόνατα ακριβώς κάτω από το ύψος της λεκάνης και τους αγκώνες ακριβώς κάτω από τους ώμους. Τα πόδια δεν πρέπει να ακουμπάνε μεταξύ τους. Ανασηκώστε την πλάτη σας προς το ταβάνι και σφίξτε τους κοιλιακούς σας προς τα μέσα, σαν ένα αόρατο σκοινί δεμένο γύρω από τη μέση σας να σας τραβάει προς τα πάνω.

2. Από αυτή τη στάση, σηκώστε το ένα πόδι από το έδαφος κρατώντας το σε γωνία 90 μοιρών και κρατήστε τις μύτες τεντωμένες προς το ταβάνι. Κάντε μικρές ωθήσεις προς τα πάνω για 15 με 20 επαναλήψεις.

3. Για περισσότερη αντίσταση (και άρα μεγαλύτερα αποτελέσματα) κάντε flex το πέλμα σας, με την πατούσα προς τα πάνω και βάλτε την δύναμή σας εκεί, «κλοτσώντας» με την πατούσα προς το ταβάνι για 15 με 20 επαναλήψεις.
Πηγή: queen.gr