Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/14

Έρευνα: Οι έγκυες που περπατούν επιταχύνουν τον τοκετό


Έρευνα: Οι έγκυες που περπατούν επιταχύνουν τον τοκετό
Οι έγκυοι που παραμένουν ξαπλωμένες κατά το πρώτο στάδιο του τοκετού μπορεί να τον επιβραδύνουν, αλλά εάν κάθονται, στέκονται όρθιες ή περπατούν, μπορεί να τον επιταχύνουν με ασφάλεια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», η μελέτη βασίστηκε στην ανάλυση στοιχείων από 21 προγενέστερες ερευνητικές εργασίες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει 3.706 έγκυοι.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Νοσοκομείο της Τάουνσβιλ, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, οι έγκυοι που ήσαν ξαπλωμένες - ολόισια, μισοανασηκωμένες ή στο πλάι - κατά το πρώτο στάδιο του τοκετού, δεν είχαν λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν απρόσμενα παρεμβάσεις όπως καισαρική τομή, ούτε διευκολύνθηκε ο τοκετός τους.

Το πρώτο στάδιο είναι οι δυνατές, ρυθμικές συσπάσεις, με διαστολή τραχήλου 3 έως 10 εκατοστά.

Όσες, όμως, ήσαν καθιστές, στέκονταν ή περπατούσαν, είχαν βράχυνση κατά μία ώρα κατά μέσον όρο στο πρώτο στάδιο του τοκετού, καθώς και λίγο λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν επισκληρίδιο αναισθησία.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Άνμαρι Λόρενς εξήγησε ότι η διαφορά πιθανώς οφείλεται στη βαρύτητα.

«Το κεφάλι του μωρού που πιέζει προς τα κάτω τον τράχηλο πιθανώς βελτιώνει τη ρυθμικότητα και την ένταση των διαστολών» είπε.

«Στις εγκύους πρέπει να επιτρέπεται να κινούνται ελεύθερα, όπως οι ίδιες επιθυμούν. Αυτό που δείχνει η μελέτη μας είναι ότι το να είναι η έγκυος ξαπλωμένη, δεν είναι πιο ασφαλές από το να κινείται κατά το πρώτο στάδιο του τοκετού».

real