Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/13

Δώδεκα νεκροί από νέες επιθέσεις στο Ιράκ


Δώδεκα άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους σε επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ιράκ. Οι έξι από αυτούς σκοτώθηκαν σε μια διπλή βομβιστική επίθεση που έγινε με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με αξιωματούχους της ασφάλειας και ιατρικές πηγές.

Το Ιράκ πλήττεται φέτος από ένα πολύ μεγάλο κύμα βίας, από το οποίο έχουν χάσει την ζωή τους από την αρχή της χρονιάς περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι.

Η πιο φονική επίθεση της σημερινής ημέρας πραγματοποιήθηκε με δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα σε μια κατοικημένη ζώνη της περιοχής Τουζ Χουρμάτου, βόρεια της Βαγδάτης. Από αυτήν σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, και τραυματίστηκαν 42.

Την ώρα που τα σωστικά συνεργεία έσπευδαν στην περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι εκρήξεις, μια τρίτη βόμβα εξερράγη χωρίς να προκαλέσει θύματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Τουζ Χουρμάτου, στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Την ίδια ώρα στο βορειοανατολικό τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας, η αστυνομία βρήκε τις σορούς τριών γυναικών, που είχαν δεμένα τα μάτια και έφεραν πολλά τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι. Οι σοροί βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο σε μια συνοικία στην οποία κατοικούν κυρίως σιίτες.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας και έναν γιατρό, η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι τα θύματα σκοτώθηκαν σήμερα.

Επίσης σήμερα, στην Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά της περιπόλου τους. Την ίδια ώρα άλλος ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας την ώρα που περνούσε περίπολος του στρατού στο βορειοδυτικό τμήμα της Μοσούλης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τέλος στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, ένας μαχητής των Σάχουα (που τάσσονται κατά της Αλ Κάιντα) σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από επίθεση κατά του φυλακίου ελέγχου τους στο Μπάιτζι.

Από τις αρχές του Οκτωβρίου περισσότεροι από 720 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στο Ιράκ, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.