Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/13

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Αρχίζουν αύριο, Παρασκευή, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν ως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, ενώ ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και την ερχόμενη Κυριακή. Σε ανακοίνωσή της, η...
Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφέρει ότι εναπόκειται στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους, στις περιοχές ευθύνης τους, να λειτουργήσουν ή όχι την Κυριακή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση του κάθε Εμπορικού Συλλόγου δεν έχει υποχρεωτική εφαρμογή.

«Θα αποτελέσει όμως τον κυριότερο παράγοντα για το πόσες τοπικές αγορές και εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή ή όχι», αναφέρει η Συνομοσπονδία.

Ως προς τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι τα τελικά στοιχεία θα είναι αυτά που θα μας δείξουν κατά πόσο το πείραμα θα έχει θετικό ή μηδενικό άθροισμα.

«Αυτό που μένει να δούμε είναι τόσο εάν κατά την πρώτη Κυριακή προαιρετικής λειτουργίας η εμπορική κίνηση των καταστημάτων θα ανταποκριθεί στις αναμενόμενες προσδοκίες όσο και εάν τελικά στις 9 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα από το πρώτο ημερολογιακό 10ήμερο των μίνι εκπτώσεων θα είναι ικανοποιητικά για τους συναδέλφους επιχειρηματίες», αναφέρει.

Τέλος, η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι στο πρώτο δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων η αγορά καλείται να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα: Το πρώτο αφορά στην τετραπλή τιμή την οποία υποχρεώνονται τα καταστήματα να έχουν στις προθήκες τους, αφού απαιτείται η τιμή προ ΦΠΑ και η τιμή μετά ΦΠΑ τόσο στην αρχική όσο και στην μετά έκπτωση αξία του προϊόντος, κάτι που δημιουργεί σύγχυση στον καταναλωτή. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι θα παρατηρηθεί το φαινόμενο των εκπτώσεων «δύο ταχυτήτων» με μικρό και μεγάλο ποσοστό έκπτωσης για νέες και παλιές παραλαβές εποχιακών εμπορευμάτων