Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/12

Στόχος η ισορροπία στα ψηφοδέλτια της ΝΔ



Με μικρές αλλαγές, κυρίως σε Κεφαλονιά και Ηλεία, «κλείνουν» τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με στόχο να διατηρηθούν οι ισορροπίες, να μην ανοίξουν μέτωπα αλλά και να κλείσουν όσα είχαν ανοίξει πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.




Ο Αντώνης Σαμαράς κατεβαίνει υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής αντί για τη Μαγνησία, ωστόσο αναμένεται να κρατήσει την έδρα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Τις αλλαγές προκάλεσε η ενσωμάτωση των στελεχών που πήραν «μεταγραφή» από τη Δημοκρατική Συμμαχία και τον ΛΑΟΣ- με εξαίρεση τη Ντόρα Μπακογιάννη που θα είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Η σειρά κατά τα λοιπά δεν αλλάζει (Αθανασίου, Λαζαρίδης, Μιχελάκης).

Περίπλοκη είναι η κατάσταση στην Ηλεία όπου ο Γ. Κοντογιάννης τελικά θα βρεθεί στην τρίτη θέση πίσω από τη Δ. Αυγερινοπούλου και τον Κ. Τζαβάρα. Στην Κεφαλονιά, όπου η μονοεδρική χάθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε με προσωπική του απόφαση τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού Π. Αλιβιζάτο και μάλιστα ως πρώτο στη λίστα μαζί με την κυρία Λουκέρη και τον Στ. Τραυλό.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στα Χανιά θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αφήνοντας πίσω τους Μ. Βολουδάκη, Κ. Βιρβιδάκη και Κ. Γύπαρη ενώ στο Ηράκλειο ο Λ. Αυγενάκης επίσης από τη Δημοκρατική Συμμαχία μπαίνει δεύτερος πίσω από τον Μ. Κεφαλογιάννη αλλά μπροστά από τους Μαξ. Σενετάκη και Γ. Δεικτάκη.

Στην «εύθραυστη» Α’ Αθηνών ο προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης τοποθετείται κάτω από τον Ανδρέα Ψυχάρη.