Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/11

ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΤΟ IIF ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ»

Περισσότερες από 9 στις 10 τράπεζες θα δεχθούν την απομείωση κατά 50% των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF) Τσάρλς Νταλάρα, με δηλώσεις του στην γερμανική... εφημερίδα Welt am Sonntag.


 "Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι (ποσοστό) άνω του 90% των τραπεζών θα συμμετάσχουν", σημείωσε ο Τσάρλς Νταλάρα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας εκ μέρους του τραπεζικού τομέα και ιδιωτών κατόχων ομολόγων, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.




Πάντως δεν εμφανίστηκε το ίδιο αισιόδοξος και σε ότι αφορά στις αντίστοιχες τοποθετήσεις ασφαλιστικών εταιριών σε ελληνικά ομόλογα "Ίσως χρειαστεί λίγη πειθώ ακόμη", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκ των ομολόγων αξίας 206 δισ.ευρώ που βρίσκονται σήμερα στα χέρια ιδιωτών, η ασφαλιστική βιομηχανία κατέχει μερίδιο 24 δισ.ευρώ, αλλά η έκθεσή τους είναι λιγότερο διαυγής από ότι στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα επακριβώς τις αντίστοιχες τοποθετήσεις του στο πλαίσιο ελέγχων κεφαλαιακής επάρκειας που διενεργήθηκαν στην Ευρώπη.