Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/11

«Η κρίση δημόσιου χρέους δεν έχει τελειώσει»


Μιλώντας στη γερμανική Bild που δημοσιεύεται σήμερα, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Κ.Τ., Ζαν Κλοντ Τρισέ ανέφερε ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη δεν έχει ακόμη τελειώσει, προσθέτοντας πως είναι πολύ νωρίς για ξεκάθαρα σημάδια.


Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα καταφέρουν τελικά να αποκαταστήσουν την σταθερότητα της οικονομίας, ενδυναμώνοντας τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι τα αποτελέσματά της θα πρέπει να εφαρμοστούν με έναν ακριβή και άμεσο τρόπο. Υπογράμμισε μάλιστα πως είναι «απολύτως καθοριστική» ή πλήρης και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αυτή την εβδομάδα.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο των μεταρρυθμιστικών μέτρων των κυβερνήσεων και πως πλέον έχει έρθει η ώρα να «δούμε κάποια δράση». «Η κρίση δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Trichet. «Αλλά μετά τις αποφάσεις αυτής της εβδομάδας είμαι πεπεισμένος ότι οι κυβερνήσεις θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν την χρηματοοικονομική σταθερότητα».



zougla.gr