Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/22

Μελέτες δείχνουν ότι ο ομαδικός διαλογισμός μειώνει την εγκληματικότητα, τις αυτοκτονίες και τους θανάτους στις παρακείμενες περιοχές...!!!!

 


Υπάρχουν πολλές συζητήσεις σχετικά με το ότι ο διαλογισμός είναι μέσο καλλιέργειας της συνολικής ευεξίας. Αλλά ο διαλογισμός δεν είναι απλά ένας τρόπος να αντιπαλεύουμε το στρες και να αναζητούμε εσωτερική γνώση. Έχει τη δυνατότητα κυριολεκτικά να μεταμορφώσει τον πλανήτη. 

Με το να μεταμορφώσει τον πλανήτη, δεν εννοώ απλά να μεταμορφώσει τα άτομα που διαλογίζονται. 

Όταν συναντιούνται και διαλογίζονται ταυτόχρονα μεγάλες ομάδες ανθρώπων, δημιουργείται ένας κυματισμός στη συνείδηση των γύρω ανθρώπων. Άνθρωποι που δεν διαλογίζονται καν, δέχονται την επίδραση των αποτελεσμάτων των διαλογιζόμενων. 

Ας δούμε μερικές επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν πως κάτι τέτοιο συμβαίνει. 

Τι αποκάλυψαν οι έρευνες 
Το 1978, αυτό που είναι γνωστό ως φαινόμενο Μαχαρίσι συνέβη όταν μια ομάδα 7.000 ατόμων σε μαθήματα 3 εβδομάδων διαλογίζονταν με την ελπίδα να επηρεάσουν θετικά την γείτονα πόλη. 

Κατάφεραν να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά τη συλλογική ενέργεια της πόλης, η οποία μείωσε τα ποσοστά εγκληματικότητας, βίας και θυμάτων κατά τη διάρκεια του διαλογισμού κατά ένα 16%. 

Άνθρωποι που δεν διαλογίζονταν καν και δεν είχαν ιδέα πως λάμβανε χώρα αυτό το πείραμα, άλλαξαν στατιστικά τη συμπεριφορά τους από το βαθμό επίδρασης που δέχτηκαν. 

Τα ποσοστά των αυτοκτονιών και των αυτοκινητικών ατυχημάτων επίσης μειώθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις μεταβλητές. Ουσιαστικά, υπήρξε μια μείωση της τάξης του 72% στην τρομοκρατική δράση κατά τη διάρκεια διαλογισμών της ομάδας. 

Μία συγκεκριμένη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychology, Crime & Law ανακάλυψε ότι το ποσοστό εγκληματικότητας έπεσε στο 13% στο Μέρσισάιντ της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια διαλογισμού μεγάλων ομάδων ανθρώπων, ενώ κάθε αντίστοιχη πόλη όπου οι άνθρωποι δεν διαλογίζονταν σε μεγάλες ομάδες παρουσίαζε σταθερό ποσοστό εγκληματικότητας. 

Όπως συμπέρανε η έρευνα: 
«Υπήρξαν 255.000 λιγότερα εγκλήματα στο Μέρσισαϊντ από το 1988 έως το 1992 από τα αναμενόμενα βάσει εθνικών ποσοστών. Δημογραφικές μεταβολές, οικονομικές μεταβλητές, εφαρμογές αστυνόμευσης και άλλοι παράγοντες δεν ευθύνονταν για τις αλλαγές.» 
Γύρω στις 50 έρευνες επιπλέον επιβεβαιώνουν τα οφέλη των ομαδικών διαλογισμών και την άμεση επίδρασή τους στα πάντα γύρω μας, με μία ακόμη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Social Indicators Research η οποία έδειξε συνολική πτώση ποσοστού εγκληματικότητας κατά 15% όταν 4.000 συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε ομαδικό διαλογισμό. 

Γνωρίζουμε ότι ο διαλογισμός παρέχει αναρίθμητα οφέλη στην υγεία και την ψυχολογία, αλλά τώρα ερευνάται από την πολιτική και την ψυχολογία λόγω της αδιαμφισβήτητης επίδρασής του στη συμπεριφορά των άλλων. 

Πώς εξηγείται αυτό; 
Το μυστικό της παγκόσμιας επίδρασης του διαλογισμού (Global Maharishi Effect) είναι το φαινόμενο, γνωστό στους φυσικούς ως «φαινόμενο επίδρασης πεδίου», κατά το οποίο η συνοχή και η θετικότητα παράγονται από ένα πεδίο αέναης συσχέτισης – το αυτοδημιουργούμενο πεδίο της ελάχιστης διέγερσης συνείδησης- το πεδίο της Υπερβατικής Συνειδητότητας, το οποίο είναι στοιχειώδες για τη δημιουργία και εισχωρεί σε κάθε μορφή ζωής παντού. 

Ο διαλογισμός οδηγεί τη συνείδησή σας σε ανώτερα επίπεδα ύπαρξης, όπου οι προθέσεις σας έχουν συνέπειες ως αποτελέσματα στο πραγματικό πεδίο δράσης μας, πριν ακόμη αυτό εκδηλωθεί. 

Η συνείδηση δημιουργεί την ύλη. Η βασική ιδέα είναι ότι όλη η ύπαρξη προβάλλει από ένα πεδίο συλλογικής συνείδησης, επονομαζόμενο ως Ενωμένο Πεδίο (Θεωρία Πεδίων) ή Πεδίο Χορδών (Θεωρία Χορδών). 

Για να το θέσουμε απλά, η συνείδηση είναι μια θεμελιώδης ιδιοκτησία του σύμπαντος, και εφόσον όλα τα επίπεδα πραγματικότητας προβάλλουν από τη συνείδηση, όλα τα επίπεδα πραγματικότητας επηρεάζονται από τη συχνότητα δόνησης των υπερχορδών μέσα στο πεδίο συνείδησης.