Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/10/19

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κοιμάσαι καλύτερα σε λευκά σεντόνια



Φαίνεται ότι τα λευκά κλινοσκεπάσματα είναι καλύτερα για τον ύπνο.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ τι κοινό έχουν οι φωτογραφίες που «κυκλοφορούν» στα social media με το hashtag #interiorsinspiration; Ναι… μιλάμε για τα λευκά κλινοσκεπάσματα. Υπάρχει κάτι σχετικά με αυτά που σε κάνει να θες να βουτήξεις κατ ‘ευθείαν στο κρεβάτι μόλις πλησιάζει η ώρα του ύπνου. Συμφωνείς;
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Το λευκό ταιριάζει με την «ηρεμία», εξηγούν οι ειδικοί. ΅Συνήθως, ένα κρεβάτι είναι το βασικό έπιπλο σε ένα υπνοδωμάτιο, καθώς είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο. Αν τα κλινοσκεπάσματα είναι πολύ τολμηρά ή πολύ φορτωμένα, μπορεί να κάνουν τον χώρο να γεμίσει και να υπερφορτωθεί, πράγμα που δεν δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα για ύπνο.
Και δεν είναι μόνο τα χαλαρωτικά του οφέλη, που κάνουν το λευκό χρώμα κατάλληλο για να θες να ξαπλώσεις.
«Το λευκό αποτελεί πάντα το τέλειο φόντο για κάθε κρεβατοκάμαρα», λέει η Emma Hooton, διακοσμήτρια εσωτερικού χώρου στο Tielle Love Luxury του Studio Hooton. «Ξεκινήστε με ένα λευκό, ουδέτερο καμβά και βάλτε στο κεφαλάρι πολύχρωμα μαξιλάρια ή με διασκεδαστικά μοτίβα, για να κάνετε ένα κρεβάτι που θα θέλετε να βουτήξετε πάνω του».
Καλό να ξέρεις ότι βάζοντας χρώματα στα αντικείμενα του κρεβατιού, είναι πολύ πιο δύσκολο να πλυθούν. Ενώ τα λευκά υφάσματα μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο σε πολύ ζεστές θερμοκρασίες και να μην πάθουν τίποτα, τα χρωματιστά θέλουν πολύ περισσότερη φροντίδα. Η Emma υποστηρίζει το εξής: «Τα χρωματιστά όχι μόνο εξασθενούν με το χρόνο, αλλά ποτέ δεν φαίνονται διαχρονικά ή φρέσκα σαν τα λευκά».