Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/19

Τα πιο νόστιμα, σπιτικά και τραγανά quesadillas με μανιτάρια!



Ταξιδεύουμε ακόμη ένα Σαββατοκύριακο στο μακρινό Μεξικό και φέρνουμε στο πιάτο σου τα πιο νόστιμα, σπιτικά και τραγανά quesadillas με μανιτάρια! Είσαι έτοιμος να τα φτιάξεις;

Γι’ αυτήν τη συνταγή χρειάζεσαι υλικά που πιθανότατα διαθέτεις ήδη στην κουζίνα σου, ενώ απαιτεί μόλις 10 λεπτά συνολικά απ’ τον χρόνο σου. Ιδανική για όσους θέλουν να μαγειρέψουν κάτι, μόλις επιστρέψουν απ’ την κυριακάτικη βόλτα τους! Εύκολα, γρήγορα και πολύ πολύ νόστιμα quesadillas με μανιτάρια που θα αγαπήσεις.
Τι θα χρειαστείς για τα quesadillas με μανιτάρια;
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
μια μικρή χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
10 τορτίγιες καλαμποκιού
Πώς θα φτιάξεις τα quesadillas με μανιτάρια;
Συνταγή:
Για τα μανιτάρια: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας τα ανά διαστήματα, για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για 2 έως 4 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Για τα quesadillas: Σε ένα τηγάνι (αφού το αφήσουμε λίγο να ζεσταθεί) τοποθετούμε μια τορτίγια και από πάνω προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας τυρί και 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο κόλιανδρο και από πάνω τοποθετούμε μια δεύτερη τορτίγια.
Μαγειρεύουμε τη μία πλευρά για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να λιώσει το τυρί και με μια μεγάλη σπάτουλα, αναποδογυρίζουμε τη quesadilla και τη μαγειρεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες.
Εναλλακτικά: Μπορείς να συναρμολογήσεις τις quesadillas με τον ίδιο τρόπο και να τις τοποθετήσεις στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Με όποιον τρόπο κι εάν τις φτιάξεις, όταν είναι έτοιμες, κόβουμε κάθε quesadilla σε τέσσερα τμήματα και τις σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές και λαχταριστές!