Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/19

Παπαρδέλες με λαχανικά, ελιές και ξερό κόλιανδρο



Δύο ειδών πιπεριές, φρέσκα ντοματίνια και ξερός κόλιανδορς δημιουργούν μια νόστιμη σάλτσα για τα μακαρόνια μας.
Υλικά

500 γρ. παπαρδέλες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
1/2 – 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
10 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
6 πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι), στραγγισμένες, σε μικρά καρέ
15-20 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
1 κουτ. σούπας κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
80 ml σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια με την καυτερή πιπεριά και τις ελιές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα πλούσιο ροζέ κρασί.
Συνταγή: Νικόλαος Κατσάνης