Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/19


Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας προκαλούν άγχος, κούραση, διαταραχές της μνήμης και κακή διάθεση.
Εάν δουλεύετε πολύ και έχετε άγχος, το τζίνσενγκ θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίζετε πιο αποτελεσματικά την σωματική και ψυχική εξάντληση.

Αποτελεί ένα από τα πιο μελετημένα βότανα διεθνώς. Στην πλειονότητά τους οι επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στην ίδια διαπίστωση: ότι τονώνει τον οργανισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Αμερικανικές και καναδικές μελέτες, μάλιστα, έχουν αποδείξει ότι μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία και βοηθάει τον οργανισμό να αναρρώσει γρηγορότερα έπειτα από κάποια σοβαρή εγχείρηση.
Νιώθεις εξάντληση: Ρόφημα με τζίνσενγκ για τόνωση και ενέργεια!
Το τζίνσενγκ αυξάνει τα αποθέματα ενέργειας, την αντοχή, υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύει τη μνήμη και μετριάζει τον πόνο. Πιστεύεται, μάλιστα, ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου, βελτιώνει την καρδιαγγειακή και σεξουαλική λειτουργία, βοηθάει στην ανάρρωση μετά από θεραπεία με ακτινοβολία, ενώ μειώνει και το σάκχαρο.
Πώς να το φτιάξετε
Bράζετε 0,6-6 γρ. κομμένης ή σε σκόνη ρίζας και πίνετε το ρόφημα 1-3 φορές την ημέρα, ενώ σε μορφή κάψουλας παίρνετε 200-600 mg την ημέρα.
Παρενέργειες
Tο τζίνσενγκ δεν προκαλεί σημαντικές παρενέργειες. Όμως, εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, δεν πρέπει να το πάρετε αν δεν συμφωνήσει και ο γιατρός σας.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του τζίνσενγκ
Το τζίνσενγκ είναι ένας φυσικός τρόπος τόνωσης της σωματικής και διανοητικής μας ευεξίας.
Η βασική του ιδιότητα είναι ότι απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας, μεταφέροντας οξυγόνο στα κύτταρα.
Επιπλέον διεγείροντας τους ενδοκρινείς αδένες βοηθά στην απορρόφηση όλων των βιταμινών και μετάλλων. Θεωρείται προληπτικό πολλών παθήσεων και φάρμακο επίσης. Είναι ευεργετικό στην πίεση του αίματος, στη σεξουαλική ικανότητα, στην αϋπνία, σε κάθε είδους αβιταμίνωσης, αναιμίας, σε έλλειψη γλυκόζης κλπ.
Επίσης αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού μας σε όλους τους χημικούς, βιολογικούς παράγοντες και ερεθίσματα που δεχόμαστε καθημερινά και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείται στην Κίνα από αρχαιοτάτων χρόνων και ονομάζεται «Η ρίζα της ζωής».
Στην σημερινή ζωή, ένας τέτοιος παράγοντας είναι απαραίτητος για να μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε σε όλους τους κινδύνους που διατρέχει το σώμα μας και το πνεύμα μας από την αφύσικη καθημερινότητά μας.
Ρίζα τζίνσενγκ μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με βότανα, αλλά είναι αρκετά ακριβή. Κυκλοφορεί, επίσης, σε συνδυασμό με άλλα βότανα με τη μορφή δισκίου, κάψουλας και αμπούλας. Στην αγορά θα βρείτε χυμούς που περιέχουν εκχύλισμα του βοτάνου και πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής.
Αν θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό σας, μία αμπούλα ή δύο κάψουλες την ημέρα είναι αρκετές για να νιώσετε καλύτερα. Μπορείτε, επίσης, να μασήσετε ένα μικρό κομμάτι της ρίζας του φυτού, η οποία είναι όμως λίγο πικρή, ή να την κάνετε σκόνη και να την προσθέσετε στις σαλάτες και στο φαγητό σας.
Μπορείτε, τέλος, να φτιάξετε τσάι: Σιγοβράζετε 3 γρ. ρίζας σε 2 ποτήρια νερό για περίπου 1 ώρα, στραγγίζετε και πίνετε 1 ποτήρι 2 φορές την ημέρα για 3-4 εβδομάδες. Μπορείτε, επίσης, να βράσετε τη ρίζα 2 φορές, να κρατήσε­τε το πρώτο αφέψημα μετά από 45 λεπτά περίπου βράσιμο και, αφού αλλάξετε το νερό, να φτιάξετε, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία, άλλη μία δόση.
Γενικά, το τζίνσενγκ θεωρείται ασφαλές βότανο και, μέχρι σήμερα, δεν έχουν διαπιστωθεί βλαβερές επιδράσεις του στον οργανισμό. Ωστόσο πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, ευερεθιστότητα, υπερδιέγερση, αϋπνία, πονοκέφαλο, δερματικά προβλήματα (εξανθήματα, φαγούρα), ναυτία, διάρροια, πρήξιμο, ­διαταραχές στην πίεση του αίματος, πόνο στο στήθος.
Τ
www.onmed.gr