Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/19

Κρεμμύδι για «χίλιες και μια» χρήσεις
Και τι δεν κάνει το θαυματουργό τρόφιμο
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, αποτελεσματικό για την πρόληψη του καρκίνου, του διαβήτη, και ακόμη και για το κοινό κρυολόγημα, τα κρεμμύδια είναι απλά ένα καταπληκτικό τρόφιμο.
Αλλά δεν κάνει μόνο αυτά το κρεμμύδι. Οι ίδιες ιδιότητες του το καθιστούν ικανό και για άλλα μεγάλα πράγματα, από την επούλωση του δέρματος μέχρι τον καθαρισμό μετάλλων.

Υγεία και Σώμα
1. Απωθεί τα έντομα. Το τρίψιμο ενός κρεμμυδιού στο δέρμα είναι ένας απλός τρόπος για να απωθήσετε τα έντομα.
2. Απαλύνει τα τσιμπήματα των εντόμων. τρίψτε κρεμμύδι στα σημεία των τσιμπημάτων και αφήστε το να σας απαλύνει τον πόνο.
3. Απαλύνει τον πονόλαιμο. Φτιάξτε τσάι από κρεμμύδι για να καταπραΰνετε τον πονόλαιμο. Βράζουμε νερό και βάζουμε μέσα τις φλούδες του κρεμμυδιού, (περίπου 1 φλιτζάνι νερό για τις φλούδες από 1/2 κρεμμύδι). Το αφήνετε να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού και μετά αφαιρείτε τις φλούδες.
4. Νιώθετε υπερκόπωση και αίσθημα ζάλης; Τα κρεμμύδια είναι μια σπουδαία φυσική θεραπεία για να χρησιμοποιήσετε τις στιγμές που ζαλίζεστε ή νιώθετε πολύ κουρασμένοι.
5. Απαλύνει τον πόνο ενός εγκαύματος. Το τρίψιμο κρεμμυδιού πάνω σε εγκαύματα, βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου.

Κρεμμύδια: Από ποιες σοβαρές ασθένειες προστατεύουν
Δείτε τι ακριβώς προσφέρουν τα κρεμμύδια σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις:
Καρκίνος
Τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου, όταν συνδυάζονται με την κουρκούμη. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Gastroenterology and Hepatology, οι χημικές ουσίες που υπάρχουν σε αυτά τα δύο συστατικά λειτουργούν «συνεργικά» και μειώνουν τόσο το μέγεθος όσο και τον αριθμό των προκαρκινικών όγκων στο έντερο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση πιθανών καρκινογόνων ουσιών από τον οργανισμό, επειδή περιέχουν ενώσεις θείου.
Καρδιακή νόσος
Όταν σκεφτόμαστε τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά μας, τα κρεμμύδια δεν είναι από εκείνες που μας έρχονται συνήθως στο μυαλό. Ωστόσο, η κερσετίνη που περιέχουν, έχει διαπιστωθεί ότι μειώνει σημαντικά την υψηλή αρτηριακή πίεση σε υπερτασικούς ενήλικες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nutrition. Επιπλέον, τα κρεμμύδια μειώνουν τη σκλήρυνση των αρτηριών, και μας βοηθούν να τις διατηρήσουμε πιο ελαστικές για περισσότερα χρόνια.
Διαβήτης
Η υψηλή κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα γλυκόζης. Το αιθέριο έλαιο του κρεμμυδιού (αλλυλο-προπυλο-δισουλφίδιο), έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει σε αυτήν τη μείωση και μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνοντας την ποσότητα της ελεύθερης ινσουλίνης που είναι διαθέσιμη. Το συγκεκριμένο δισουλφίδιο «ανταγωνίζεται» με την ινσουλίνη, η οποία είναι επίσης ένα δισουλφίδιο, για να φτάσουν στο ήπαρ, όπου η ινσουλίνη αδρανοποιείται. Αυτός ο «ανταγωνισμός» είναι που οδηγεί σε αύξηση της διαθέσιμης ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση International Journal of Clinical Chemistry έδειξε ότι το αιθέριο έλαιο του κρεμμυδιού οδήγησε σε σημαντική μείωση των επιπέδων της γλυκόζης του αίματος, και σε εξίσου σημαντική αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης μετά από χορήγησή του σε έξι υγιείς εθελοντές, οι οποίοι δεν είχαν φάει τίποτα για 12 ώρες.
Άσθμα
Τα κρεμμύδια έχουν αντιισταμινικές ιδιότητες που οφείλονται στην κερσετίνη, ένα αντιοξειδωτικό που δρα σαν αντιισταμινικό και αντι-φλεγμονώδες. Σε εργαστηριακά πειράματα, η κερσετίνη έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την απελευθέρωση ισταμίνης από τα κύτταρα, η οποία είναι χημική ουσία που προκαλεί αλλεργική αντίδραση. Με βάση αυτή την παρατήρηση, ερευνητές πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν την ισταμίνη και άλλες αλλεργιογόνες ή φλεγμονώδεις χημικές ουσίες στο σώμα, και μπορεί να συμβάλλουν σε μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία του άσθματος.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν έρευνες σε ανθρώπους που να έχουν εξακριβώσει αν αυτή η θεωρία ισχύει και στην πράξη. Πολλοί επιστήμονες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι τα κρεμμύδια βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος, επειδή ενεργούν ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Άλλωστε, υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει ότι η κερσετίνη προκαλεί την διεύρυνση του βρόγχου στον φάρυγγα, που διευκολύνει την αναπνοή.
Υγιεινή των δοντιών
Τα ωμά κρεμμύδια μπορεί να κάνουν την αναπνοή μας να μυρίζει έντονα, αλλά μπορούν την ίδια στιγμή να βελτιώσουν την στοματική μας υγεία. Το μάσημα ενός ωμού κρεμμυδιού μπορεί να εξαλείψει τα βακτήρια, τα οποία φθείρουν τα δόντια.

Άλλες Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις 
Ερχόμαστε στο σήμερα όπου τα συμπεράσματα των ερευνητών και των μελετών είναι πως το κρεμμύδι είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας για τον οργανισμό μας και ισχυρότατος σύμμαχος και ασπίδα έναντι πολλών παθήσεων:
– Ενισχύει και προστατεύει τους πνεύμονες
– Καθαρίζει τους βρόγχους
– Βελτιώνει την πνευμονική λειτουργία και προστατεύει από τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες του αναπνευστικού όπως
– Αλλεργικό φλεγμονώδες άσθμα
– Βρογχίτιδα
-Αναπνευστική συμφόρηση λόγω κοινού κρυολογήματος…
– Προστατεύει αλλά και βοηθάει στη θεραπεία της γρίπης ενώ
άτομα με αυξημένα επίπεδα φλεγμονής και οξειδωτικού στρες ωφελούνται κατά πολύ όταν στην καθημερινή τους διατροφή τους εντάσσουν το κρεμμύδι και το σκόρδο και παρατηρούν:
– Μείωση των συμπτωμάτων των φλεγμονών όπως  της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας επίσης η κατανάλωση κρεμμυδιού  βοηθά στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας  ιδιαίτερα των γυναικών που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και που βιώνουν απώλεια της οστικής τους πυκνότητας.
Επιπλέον  υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που έχουν περάσει την ηλικία της εμμηνόπαυσης είναι σε θέση να μειώσουν τον κίνδυνο κατάγματος του ισχίου με τη συχνή κατανάλωση κρεμμυδιών
– μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και της υψηλής αρτηριακής πίεσης με αποτέλεσμα να δρα προληπτικά και να ενισχύει τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος προλαμβάνοντας
στεφανιαίες νόσους
αθηροσκληρώσεις και
εμφράγματα…
Αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό
και έχει ισχυρές τονωτικές ιδιότητες…
Τ
Πηγή: neadiatrofis.gr , onmed.gr, aienaristeyein.com