Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/12/18

Φυσική αποτριχωτική κρέμα με κουρκουμά


Φυσική αποτριχωτική κρέμα με κουρκουμά











Η έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο είναι ένα από τα δύσκολα κομμάτια στην περιποίηση μιας γυναίκας. Αν μάλιστα είσαι και πολύ μελαχρινή με έντονη τριχοφυΐα, τότε αυτό το κείμενο σε ενδιαφέρει πολύ.

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο μπορεί να συμβαίνει για αρκετούς λόγους. Είναι είτε κληρονομική, είτε υπάρχει κάποια ανισορροπία στον έμμηνο κύκλο, ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μπορεί να οφείλονται σε κάποια ακατάλληλα φάρμακα.
Φυσικά και μπορείς να απαλλαγείς από αυτήν με αρκετούς τρόπους, όμως εμείς προτείνουμε να δοκιμάσεις να φτιάξεις μόνη σου μια φυσική αποτριχωτική κρέμα με υλικά που έχεις στο σπίτι σου.
Τι θα χρειαστείς:
½ φλιτζάνι κρύο γάλα
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κ.γ κουρκουμά σε σκόνη
1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα καθαρό μπολ ρίξε το κρύο γάλα, το αλεύρι τον κουρκουμά και το αλάτι. Ανακάτεψε το μείγμα καλά, μέχρι να σχηματίσεις μια απαλή κρέμα. Αν είναι ακόμη αρκετά υγρό πρόσθεσε λίγο κουρκουμά ακόμη.
Εφάρμοσε την κρέμα στην περιοχή των ανεπιθύμητων τριχών του προσώπου σου και τρίψε με κυκλικές κινήσεις για 5 έως 10 λεπτά. Έπειτα άφησε το να στεγνώσει και στη συνέχεια ξέπλυνε με ζεστό νερό.
Ο κουρκουμάς και το αλάτι είναι γνωστό ότι διαλύουν τις τρίχες βοηθώντας τις να αραιώνουν.
Η επανάληψη της διαδικασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα εξασθενεί μόνιμα την τρίχα του προσώπου.
Το διαβάσαμε στο govastileto