Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/12/18

Οδηγός επιβίωσης για όσους αντιπαθούν τις γιορτές



Σήμερα, θα δούμε έναν πλήρη οδηγό για να αντέξετε αυτές τις γιορτινές ημέρες και να κυλήσουν όσο πιο ομαλά γίνεται!
Βρείτε υποστήριξη!

Όταν τους βλέπετε όλους δίπλα σας ενθουσιασμένους και χαρούμενους κι εσύ δεν μπορείτε να μπείτε στο ίδιο κλίμα, σκεφτείτε ότι δεν είστε μόνοι σας! Υπάρχουν κι άλλοι τριγύρω που δεν τους αρέσουν τα Χριστούγεννα. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Βρείτε υποστήριξη! Κι αν δεν υπάρχει κάποιος μέσα στην οικογένεια για να λέτε τον πόνο σας, όλο και κάποιος γκρινιάρης θα βρεθεί στα social media για να πείτε τα δικά σας!
Να είστε προσεκτικοί σε ποιον λέτε ναι!
Σας κάλεσαν οι συνάδελφοί σας για δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο και αποδεχτήκατε την πρόσκληση γιατί δεν μπορέσατε να πείτε όχι! Λάθος! Αυτό δεν πρέπει να το κάνετε, μάθετε να λέτε όχι, είναι καλύτερο να μην πάτε κάπου, παρά να πάτε με κατεβασμένα τα μούτρα!
Υποστηρίξτε τον εαυτό σας!
Όπως σέβεστε τους άλλους, έτσι πρέπει να σέβονται κι εκείνοι εσάς! Δεν είστε υποχρεωμένοι να ακολουθείτε τον οποιονδήποτε. Πείτε ανοιχτά ότι δεν σας αρέσουν αυτά και κανονίστε μαζί τους κάτι που να είναι αρεστό και από τις δύο πλευρές! Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να είστε ήρεμοι και όχι νευρικοί και σίγουρα θα περάσετε καλύτερα!
Να είστε ευγενικοί!
Όπως όλα στη ζωή, έτσι κι αυτό θα περάσει! Μη θυμώνετε, να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους! Βρείτε γι’ αυτές τις ημέρες κάποιες δραστηριότητες που θα σας αποφορτίσουν για λίγο. Σκεφτείτε τι είναι αυτά που σας αρέσουν να κάνετε και κάντε τα τώρα! Όπως διαβάσετε και παραπάνω, δεν είστε υποχρεωμένοι να «χώνεστε» στο πρόγραμμα των άλλων, μπορείτε να αρνηθείτε με πολύ ευγενικό τρόπο και όλα θα πάνε καλά!