Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/11/18

Glass hair ή «μαλλιά καθρέφτης»: Η πιο hot τάση τώρα!




Από την Άντζελα Μολφέτα
Λίγο πριν το καλοκαίρι, το glass skin έκανε την εμφάνισή του δίνοντας τη λάμψη του γυαλιού...
στο πρόσωπό μας. Τώρα, η πιο hot τάση στα μαλλιά κάνει ένα βήμα παραπέρα, δίνοντάς τους την εντυπωσιακή αντανάκλαση ενός καθρέφτη!

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’60 με τον hair stylist Vidal Sassoon. Και όπως είναι γνωστό, καθώς η μόδα κύκλους κάνει, σήμερα τα λεία, μεταξένια και εντυπωσιακά λαμπερά μαλλιά, επέστρεψαν δυναμικά.

Πρωτοπόρος στη δημιουργία του glass hair, ο Chris Appleton, ο κομμωτής ο οποίος και χάρισε στα μαλλιά της Kim Kardashian το πολυσυζητημένο look.

Με μια τολμηρή κίνηση μείωσε το μήκος των μαλλιών της όσο ποτέ πριν, φθάνοντας τα λίγο κάτω από το πηγούνι. Στη συνέχεια, διαμόρφωσε ένα καρέ χτένισμα σε αυστηρές γραμμές, αλλά χωρίς γωνίες.

Τέλος, φρόντισε να χαρίσει στα μαλλιά τής Kim απόλυτη στιλπνότητα και ακόμα πιο εντυπωσιακή λάμψη. Είναι άλλωστε τυχαίο που τα glass hair παραπέμπουν σε μαγικό καθρέφτη; Δεν νομίζω!

Τι είναι τελικά, τα glass hair;
Μετά τα μελτέμια του καλοκαιρού και το απόλυτο beach look με τις κυματιστές, φυσικές μπούκλες χάρη στις υψηλές δόσεις σπρέι θαλασσινού αλατιού, οι συνθήκες καλμάρουν και επικρατεί απόλυτη νηνεμία… με ίσια μαλλιά.

Το πρώτο βήμα είναι να κόψουμε τα μαλλιά μας σε ένα κοντό καρέ, που αναδεικνύει το σχήμα του προσώπου μας και τονίζει τη θηλυκότητά μας, σε γεωμετρικές, καθαρές γραμμές.

Η κεντρική ιδέα όμως, είναι να δημιουργήσουμε ένα απόλυτα λείο look, όπου η απαλή ελαστικότητα χαρίζει στα μαλλιά μας τόση λάμψη, όπως ένα φρεσκοπλυμένο γυαλί ή ακόμα καλύτερα μια επιφάνεια που θυμίζει την αντανάκλαση ενός καθρέφτη!

Πώς το κάνουμε;
Ο Νο1 εχθρός για τα ίσια μαλλιά, είναι φυσικά, η υγρασία. Ξεκινώντας από τη ρουτίνα περιποίησης λοιπόν, δηλαδή το λούσιμο, επιλέγουμε σαμπουάν και κοντίστιονερ που ναι μεν χαρίζουν ενυδάτωση και λάμψη, αλλά περιέχουν και δραστικά συστατικά κατά του φριζαρίσματος.

Στη συνέχεια, απλώνοντας σε όλο τους το μήκος ένα προϊόν κατά της υγρασίας και επίσης, anti-frizz, τα στεγνώνουμε ισιώνοντας τα με μια στρογγυλή βούρτσα, επιμένοντας όσο χρειάζεται για να πετύχουμε το απόλυτα ίσιο αποτέλεσμα.

Τελειώνοντας, περνάμε ένα σπρέι λάμψης και πάλι ενάντια στο φριζάρισμα, εάν τα μαλλιά μας είναι λεπτά και απαλά. Οι πιο χοντρές τρίχες και τα σγουρά μαλλιά, όμως, χρειάζονται καλύτερα ένα έλαιο σε ορό, ώστε να διατηρήσουν το ίσιο look και να κερδίσουν έξτρα λάμψη.

Hot tips
* Η παντελής έλλειψη υγρασίας βοηθά τα μαλλιά να παραμείνουν ίσια, χωρίς να φριζάρουν.
* Προσοχή στη θερμοκρασία, τόσο του σεσουάρ όσο και του σίδερου ισιώματος. Επιλέγουμε αρχικά, χαμηλή θερμότητα και εάν χρειαστεί, αυξάνουμε σταδιακά.
* Για το απόλυτο sleek look, δουλεύουμε τα μαλλιά μας σε μικρές τούφες, ώστε να πετύχουμε πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
* Σε σγουρά ή σπαστά μαλλιά, ένα ξηρό σαμπουάν αρχικά, βοηθά να διατηρηθούν τα glass hair όλη μέρα και χωρίς απρόοπτα.