Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/18

ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΘΕΙ Η...ΤΡΙΧΑ! Έκανε ανακαίνιση στο σπίτι του όταν ανακάλυψε ένα μυστικό υπόγειο τούνελ - Δείτε ΠΟΥ τον οδήγησε...




Το 1963, ένας Τούρκος στην περιοχή της Καππαδοκίας, έκανε βελτιώσεις στο σπίτι του, όταν έκανε μια απίστευτη ανακάλυψη...
Όταν γκρέμισε έναν τοίχο, σκόνταψε πάνω σε ένα μυστικό δωμάτιο, το οποίο οδήγησε σε ένα υπόγειο τούνελ, το οποίο με την σειρά του οδηγούσε σε μια κρυμμένη αρχαία πόλη, την Derinkuyu.

Φωτογραφίες από την διατηρημένη πόλη αποκαλύπτουν πως 20.000 άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένου του ζωικού βασιλείου και ολόκληρου του εφοδιασμού με τρόφιμα – ζούσαν 18 ορόφους κάτω από τη γη.

Πιστεύεται ότι έχει δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της βυζαντινής εποχής, το 780-1180 μ.Χ. και το δίκτυο των κουζινών, στάβλους, εκκλησίες, τάφους, πηγάδια, κοινόχρηστοι χώροι και τα σχολεία πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν ως ένα τεράστιο καταφύγιο για την προστασία των κατοίκων από τους αραβοβυζαντινούς πολέμους ή τις φυσικές καταστροφές.

Βαριές πέτρες έκλειναν τις πόρτες στην Derinkuyu από το εσωτερικό, προκειμένου να εμποδίσουν τους εισβολείς και κάθε όροφος μπορούσε να κλείσει χωριστά.

Περιέργως, η Derinkuyu δεν είναι η μοναδική στο είδος της.

Η κρυφή αυτή πόλη συνδέεται με άλλες υπόγειες πόλεις με σήραγγες που εκτείνονται αρκετά μίλια.

Μόνο το ήμισυ περίπου του Derinkuyu είναι προσιτό, αλλά η περιοχή έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στην Καππαδοκία.

Η ιστορική περιοχή της Κεντρικής Ανατολής προσελκύει επίσης τους επισκέπτες για τα απίστευτα γεωλογικά, ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της, συμπεριλαμβανομένων και των πετρωμάτων και των καμπαναριών της, γνωστά ως «καμινάδες της νεράιδας».