Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/18

Ουγγαρία: Αθώα η γυναίκα που είχε κλωτσήσει μετανάστες που έκαναν έφοδο στα ουγγρικά σύνορα



Μια δημοσιογράφος που είχε κλωτσήσει παράνομους μετανάστες αφού πρώτα την είχαν σπρώξει κατά τη διάρκεια «ντου» στα ουγγρικά σύνορα το 2015, απαλλάχθηκε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουγγαρίας που ακύρωσε την προηγούμενη καταδίκη της από κατώτερα δικαστήρια.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι το πρωτοδικείο και το Εφετείο, που είχαν κρίνει ένοχη την δημοσιογράφο Πέτρα Λάζλο δεν της είχαν αποδώσει την ορθή κατηγορία.
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, στο αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης. Εκείνη την ημέρα, πολλές ομάδες μεταναστών έσπασαν την αλυσίδα που είχαν σχηματίσει οι Ούγγροι αστυνομικοί εισβάλλοντας  στο ουγγρικό έδαφος,
Το Ανώτατο Δικαστήριο παραδέχτηκε μεν ότι η Λάζλο κλότσησε δύο ανθρώπους και προσπάθησε να κάνει το ίδιο με έναν τρίτο, όμως εκτίμησε ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο μιας επίθεσης πολλών εκατοντάδων μεταναστών  που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την αστυνομία.
Επιπροσθέτως, η πράξη της δημοσιογράφου, μολονότι ηθικά εσφαλμένη, συνιστά διατάραξη και όχι βανδαλισμό, κατηγορία για την οποία είχε κριθεί ένοχη το 2017. Η διατάραξη εξάλλου είναι πταίσμα και έχει ήδη παραγραφεί, γεγονός που σημαίνει ότι η ποινική διαδικασία παύει.