Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/9/18

Η καλύτερη σαλάτα με πατάτες και μυρωδικά που έχεις δοκιμάσει!




Η καλύτερη σαλάτα με πατάτες και μυρωδικά που έχεις δοκιμάσει είναι αυτή που...
θα φτιάξουμε σήμερα. Είναι απλή, πλούσια και πεντανόστιμη και δεν θυμίζει σε τίποτα τις σαλάτες που ξέρουμε.

Έρχεται το καλοκαίρι και όσο κι αν δεν το θέλουμε είναι αδύνατο να μην σκεφτούμε τη διατροφή μας λίγο πριν βγούμε στην παραλία. Γιατί όμως πρέπει να τρώμε απλές σαλάτες όταν μπορούμε να φτιάξουμε την πιο υπέροχη πατατοσαλάτα που υπάρχει;

Το σπίτι θα μυρίσει υπέροχα από τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσουμε σ΄αυτή τη σαλάτα με πατάτες, για την οποία θα χρειαστείς μόλις 45 λεπτά!

Τι θα χρειαστείς για τη σαλάτα με πατάτες;
2 κιλά baby πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι κάσιους, (τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό νερό)
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα νιφάδες από κόκκινη πιπεριά
χυμός από 1 λεμόνι

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με πατάτες και μυρωδικά;

Συνταγή:

Τοποθετούμε τις πατάτες, το σκόρδο και μια κουταλιά αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό. Σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμότητα για 10-15 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές.
Στραγγίζουμε τις πατάτες, αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε τις πατάτες στον ατμό για ακόμη 20 λεπτά.

Ταυτόχρονα, ανακατεύουμε μαζί το σκόρδο, τα στραγγισμένα κάσιους, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε νερό στη σάλτσα αν χρειαστεί προκειμένου να είναι λεία.
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τη σάλτσα, τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού και μία πρέζα από αλάτι, πιπέρι, και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σερβίρουμε ζεστή τη σαλάτα ή την καλύπτουμε με διαφάνεια και την τοποθετούμε στο ψυγείο.