Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/18

Η συνταγή της Ημέρας: Μπουκατίνι με σπανάκι και καρύδια




Μπουκατίνι με σπανάκι και καρύδια...

Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικα
500γρ. μπουκατίνι (ένα πακέτο)
νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
για τη σάλτσα
350γρ. σπανάκι baby
1 φλιτζ. καρύδια καβουρντισμένα
250γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
1 φλιτζανάκι ξύδι καλής ποιότητας (προτείνουμε το μηλόξυδο)
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντέντε).
Σ’ ένα τηγανάκι, ζεσταίνουμε τα καρύδια με το ξύδι. Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε το σπανάκι, την ξινομυζήθρα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε.