Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/18

Κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια




Υλικά συνταγής
6 κολοκύθια μεγάλα
400γρ. μανιτάρια λευκά
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι...

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 λεμόνια (ο χυμός και το ξύσμα τους)
2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. κορνφλάουρ
αλάτι
πιπέρι

cooklila
λιγότερο από 60 λεπτά
κατσαρόλα
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 άτομα
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στη μέση ή στα τρία και καθαρίζουμε τη σάρκα. Κρατάμε τη σάρκα. Κόβουμε και μια μικρή φετούλα στην άκρη του κολοκυθιού για να μπορούν να σταθούν όρθια καλύτερα.
Ψιλοκόβουμε σε μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις μισές σάρκες από τα κολοκύθια, τα μανιτάρια και τον άνηθο. Δεν θέλουμε να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε), τα μπαχαρικά, το μισό ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού.
Βάζουμε λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε από πάνω τις σάρκες που δεν ψιλοκόψαμε. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε όρθια στην κατσαρόλα. Εναλλακτικά, προσθέτουμε το ζωμό μέχρι τη μέση από τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι, σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση.
Βγάζουμε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας. Χτυπάμε με σύρμα το κορνφλάουρ με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ζουμί από τα κολοκύθια. Προσθέτουμε το ζουμί στην κατσαρόλα, την ανακινούμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.