Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/18

Γιαουρτόπιτα παραδοσιακή σιροπιασμένη




Συνταγή: Γιώργος Τσελεμεντές
Φίλες και φίλοι μου σήμερα σας έχω ετοιμάσει μια...
γιαουρτόπιτα πολύ ελαφριά, νόστιμη και αρκετά γρήγορη στην διαδικασία παρασκευής.


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το μισό γιαούρτι, κατόπιν προσθέτουμε την μαρέγκα μας, και μετά  τους κρόκους χτυπημένους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το άλλο μισό γιαούρτι με την σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα μας, ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε μετά το αλεύρι μας και το δουλεύουμε πολύ καλά ώστε να μην έχει κόμπους. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 – 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει φτιάχνουμε το σιρόπι μας να βράσει για 10 λεπτά περίπου και περιχύνουμε από επάνω.

ΥΛΙΚΑ

6 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ

ΜΑΡΕΓΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΤΩΝ 6 ΑΥΓΩΝ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ( 2 ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ )

2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

1300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ