Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/7/18

Δεν ξέρεις την ομάδα αίματος σου; Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που παχαίνεις!




Ένα λάθος που συχνά κάνουμε είναι πως παίρνουμε μία...
έτοιμη διατροφή που μας υπόσχεται απώλεια κιλών και το σώμα που ονειρευόμαστε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν μας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες του οργανισμού μας.

Εν ολίγοις, επειδή η φίλη μας έχασε 5 κιλά σε 2 εβδομάδες με την δίαιτα που βρήκε online, δε σημαίνει ότι αυτό θα ισχύσει και για μας. Ακόμα, και ένα τόσο μοναδικό χαρακτηριστικό όσο η ομάδα αίματος μας παίζει ρόλο. Για αυτό πρέπει να διαμορφώσεις την δίαιτά σου ανάλογα με την ομάδα αίματος σου.

Κάθε παρέμβαση στο σώμα μας πρέπει να σέβεται τη “χημεία” του οργανισμού μας. Γι’ αυτό και πρέπει να δίνουμε μεγάλη βάση στο τι τρώμε, ανάλογα με την ομάδα αίματος μας.

Μ’ αυτό τον τρόπο, όχι μόνο, σύμφωνα με έρευνες, θα μπορέσουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά, αλλά και θα μειώσουμε τον κίνδυνο, μακροπρόθεσμα, να νοσήσουμε.

Σύμφωνα με τον Peter D’ Adamo, συγγραφέα του βιβλίου “Eat Right for Your Type“, η ομάδα αίματος μας είναι ένας σημαντικός γενετικός παράγοντας που επηρεάζει πολλές πτυχές της υγείας μας.

Γνωρίζοντας τι δίαιτα και ασκήσεις πρέπει να ακολουθήσουμε ανάλογα με την ομάδα αίματος μας, μπορούμε να επωφεληθούμε τα μέγιστα απ΄τις δυνατότητες του οργανισμού μας.

Ενδεικτικά ο Peter D’ Adamo, αναφέρει μερικές προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε τύπο αίματος.

Όσοι έχουν ομάδα αίματος Α, καλό είναι να ακολουθούν μία διατροφή πλούσια σε λαχανικά. Πρέπει να καταναλώνουν αγνά, φρέσκα και οργανικά φαγητά, ενώ αναφορικά με την άσκηση, ιδανική για αυτούς είναι η yoga, το tai chi και ο διαλογισμός για τη μείωση του άγχους.

Όσοι έχουν τύπο αίματος Β, θα πρέπει να αποφεύγουν φαγητά όπως το καλαμπόκι, το σιτάρι, οι ντομάτες, τα φιστίκια και το σουσάμι. Κι αυτό γιατί αυτά τα φαγητά μπορεί να προκαλέσουν ανωμαλίες στον μεταβολισμό τους, κάτι που θα οδηγήσει σε προσθήκη επιπλέον βάρους.

Το κοτόπουλο είναι κάτι ακόμα που καλό είναι να αποφεύγουν, ενώ μπορούν να καταναλώνουν ενδεικτικά: κατσίκι, αρνί, κουνέλι, πράσινα λαχανικά, αυγά και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Η κατάλληλη άσκηση γι΄αυτή την ομάδα είναι οι πολεμικές τέχνες, το ποδήλατο και το περπάτημα.

Οι άνθρωποι που έχουν ομάδα αίματος 0, πρέπει να αποφεύγουν τους απλούς υδατάνθρακες και τα σιτηρά, ενώ πρέπει να επικεντρώνονται σε ασκήσεις όπως το τρέξιμο, που βοηθά και το καρδιαγγειακό και το μυοσκελετικό σύστημα.

Αυτοί που έχουν τύπο αίματος ΑΒ, σε περιόδους μεγάλου άγχους πρέπει να αποφεύγουν την καφεΐνη και το αλκοόλ. Αντιθέτως, ευεργετικά για αυτούς είναι τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά και τα πράσινα λαχανικά.

Για τον συγκεκριμένο τύπο αίματος πολύ βοηθητικά είναι τα μικρά και συχνά γεύματα. Ο συνδυασμός έντονης γυμναστικής και χαλαρωτικής άσκησης είναι ότι πρέπει για τους ανθρώπους με ΑΒ.