Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/18

σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας




Από τον Κυριάκο Μελά
Υλικά...
2 αυγά
180 γραμ. ελαιόλαδο
320 γραμ μαύρη ζάχαρη
60 γραμ. κακάο
330 γραμ. γάλα
350 γρ φαρίνα (ή αλεύρι με 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ)
1 πορτοκαλι (χυμό & ξύσμα)
2 βανιλίνες
1/2 κουτάλι του γλυκού αλάτι
1 κουτάλι του γλυκού σόδα
100 γραμ. σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αφρατέψτε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και στην συνέχεια ρίξτε την σόδα αραιωμένη με το χυμο πορτοκαλιού, τις βανιλινες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι ,το έλαιολαδο,το κακάο, τέλος το γάλα και ανακατέψτε.

Προσθεστε το αλεύρι και αναμείξτε πολύ καλά ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάλτε το μείγμα σε φόρμα που έχετε αλλείψει με βούτυρο και πασπαλίσει με αλεύρικαι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175oC για περίπου 40 λεπτά

Για το γλάσο σοκολάτας
Βράστε 170 γρ. γάλα, προσθέστε 70 γρμ. σοκολάτα γάλακτος, 3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Ρίξτε το πάνω απο έτοιμο κέικ και προαιρετικά πασπαλίστε με καβουρδισμένο χοντροσπασμένο αμύγδαλο.

Καλή Όρεξη!