Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/18

Οι συνήθειες του ύπνου ανάλογα με το ζώδιο του παιδιού σας!




Επιμέλεια: Αγγελική Κατσαντρίδου
Οι συνήθειες του ύπνου ανάλογα με το ζώδιο του παιδιού σας!...

Ανάλογα με το παιδί, η διαδικασία του ύπνου μπορεί να εξελιχθεί από ένα απλό παραμύθι σε έναν ολοκληρωτικό εφιάλτη. Όταν το μικρό ζιζάνιο σας αρνείται να πάει στο κρεβάτι του δεν είστε μόνη.

Κάθε ένα έχει τις δικές του συνήθειες μα η αστρολογία έρχεται να μας δείξει ορισμένες συνήθειες ανάλογα με το ζώδιο του και έχει να μας δώσει ορισμένες συμβουλές.

Κριός

Οι γονείς ενός παιδιού που είναι Κριός πρέπει να προειδοποιηθούν. Αυτά τα παιδάκια είναι γεννημένοι ηγέτες και δεν πρόκειται να σας ακούσουν ποτέ. Ώρα για ύπνο; Τι είναι αυτό; Μην εκπλαγείτε εάν στη μέση της νύχτας τους βρείτε ξύπνιους να παίζουν.

Ταύρος

Η λέξη πεισματάρης δημιουργήθηκε για αυτούς! Για να μην κάνεις απλά τα πράγματα χειρότερα καθώς δεν πρόκειται να κοιμηθεί οτιδήποτε άλλο και να κάνεις, προσποιήσου πως κοιμήθηκες ενώ έβλεπες τηλεόραση. Σύντομα θα δεις πως δεν έχουν κλείσει μόνο τα δικά σου μάτια.

Δίδυμος

Έχετε διδυμάκι; Τότε ξέρετε πως αλλάζουν εύκολα γνώμη. Κλειστά μάτια και χασμουρητό από τη μία, ύπουλο γελάκι από την άλλη. Η καλύτερη συμβουλή είναι να εκμεταλλευτείτε το ΝΑΙ πριν το μετανιώσει και να χωθεί στο κρεβάτι.
Καρκίνος

 Αυτά τα καλοκαιρινά μωράκια έχουν αρκετό ταμπεραμέντο την ημέρα αλλά θέλουν έναν καλό και πλήρη ύπνο τη νύχτα. Ίσως το δικό σας πρόβλημα να είναι πως θα το σηκώσετε από το κρεβάτι και όχι το πως θα το βάλετε για ύπνο.

Λέων

Τι σημασία έχει που είναι μικρό; Είναι γεννημένος για βασιλιάς. Ό,τι πει είναι νόμος και αποκλείεται να αλλάξει γνώμη. Εάν πει όχι, δεν πρόκειται να κοιμηθεί για κανένα λόγο. Ξέρετε όμως τι είναι χειρότερο από ένα πεισματάρικο λιονταράκι; Δύο.

Παρθένος

Όλοι οι Παρθένοι έχουν κάτι κοινό. Τα θέλουν όλα στην εντέλεια και μάλιστα στην ώρα τους. Μόλις τελειώσουν αυτά που θα θέλουν να κάνουν, θα πάνε από μόνα τους για ύπνο χωρίς να χρειαστεί να τα κυνηγήσετε.

Ζυγός

Το να έχεις έναν μικρό ζυγό ίσως να είναι πρόβλημα για τους γονείς. Οι ζυγοί αναζητούν την αρμονία και την ισορροπία. Τι σημαίνει αυτό; Πως εάν κάποιος από την οικογένεια, ειδικά τα αδέρφια του, μείνουν ξύπνια μένει και αυτό. Άρα το «κόλπο» είναι να… κοιμηθείτε κι εσείς! Ή έστω να προσποιηθείτε.
Σκορπιός

Οι Σκορπιοί γνωρίζουν καλά τη γλώσσα του σώματος, αυτό σημαίνει πως μπορούν να σου τη φέρουν εάν σε δουν να αμφιταλαντεύεσαι. Σκέφτεσαι να το αφήσεις 20 λεπτά να τελειώσει το Frozen; Μην εκπλαγείς εάν τα 20 λεπτά γίνουν 2 ώρες.
Τοξότης

 Ιδιαίτερα νευρικά παιδάκια. Τα περισσότερα συνεχίζουν να παραμένουν στο σαλόνι ή συνεχίζουν το παιχνίδι αρκετή ώρα μετά αφού θα έχετε κοιμηθεί εσείς. Μάλιστα, μπορούν να μείνουν ξύπνια όλο το βράδυ. Πως θα ξέρεις εάν το μικρό σου ξενύχτησε; Από το χάος που θα αφήσει στο πέρασμα του φυσικά!
Αιγόκερως

Ειλικρινά, εάν έχετε Αιγοκεράκι, μπορεί να είστε λίγο πιο τυχεροί. Το να ρισκάρουν δεν είναι στις προτεραιότητες τους, συνεπώς το να κοιμηθούν δεν τους φαίνεται και πολλή κακή ιδέα. Στους μικρούς Κριούς αρέσουν πολύ τα βιβλία, συνεπώς μην παραξενευτείτε εάν τα βρείτε να διαβάζουν κάποιο παραμύθι. Είναι παιδιά φιλόδοξα και θέλουν να ζουν στην περιπέτεια.

Υδροχόος
Τα καλύτερα παιδιά στην επικοινωνία. Τι σημαίνει αυτό για τους γονείς; Ετοιμαστείτε για έντονη διαφωνία επάνω στην ώρα του ύπνου, σε καθημερινή βάση. Δεν είναι απαραίτητο πως θα κλάψουν ή θα φωνάξουν. Εάν παρατηρήσεις τον εαυτό σου, θα δεις πως θα έχει κερδίσει επιπλέον μισή ώρα παιχνιδιού.
Ιχθύς

Έχουν πάει τον όρο «ευαισθησία» σε άλλο επίπεδο αλλά όχι επειδή κλαίνε ή επειδή μπορεί να αντιδράσουν υπερβολικά. Τα «ψαράκια» έχουν μία φαντασία που καλπάζει. Θα έχουν στο μυαλό τους φαντάσματα, τέρατα κάτω από το κρεβάτι και ήχους που θα έρχονται από το μπάνιο. Σιγουρευτείτε πως έχετε αφήσει ένα αρκετά δυνατό φωτάκι στο δωμάτιο, ή απλά την τηλεόραση (σε κάτι βαρετό και χωρίς ήχο-ας μην ξενυχτήσουν καλύτερα). Το να τα αφήσετε μόνα τους θα κάνει απλά τα πράγματα χειρότερα. Όχι μόνο δε θα κοιμηθούνε, μπορεί στην πορεία της νύχτας να έχετε μία ακόμη προσθήκη στο κρεβάτι σας.