Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/17

Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου, θα σου φτιάξει το mood!




Όταν χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου, τότε χαίρεσαι διπλά! Ακόμα κι αν είχες τη χειρότερη μέρα σε όλη σου τη ζωή, όταν συμβεί κάτι καλό...
στη φίλη σου, στην αδερφή σου, στον σύντροφό σου τότε αυτό αρκεί για να σου φτιάξει τη διάθεση!

Είναι σαν να ξεχνάς λίγο τα δικά σου προβλήματα και να ζεις το καλό γεγονός του άλλου σαν να είχε συμβεί σε σένα. Οι ψυχολόγοι το επιβεβαιώνουν!

Όταν νιώθεις χαρούμενος με τους άλλους είσαι και εσύ χαρούμενος και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: αυτοσυγκέντρωση και χαρά. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται τότε όχι μόνο νιώθεις χαρούμενος για τους άλλους, αλλά αυτή η καλή διάθεση μεταφέρεται και στον ίδιο σου τον εαυτό!

Σίγουρα σου έχει τύχει να πεις σε κάποιον πως “πρέπει να χαμογελάς λίγο περισσότερο, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα”. Και αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα. Ένα χαμόγελο με το “ζόρι” μπορεί να μειώσει το άγχος σου και να φτιάξει τη διάθεσή σου.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα συναισθήματά σου για τους άλλους. Να νιώθεις χαρούμενος για τους άλλους ακόμα κι αν προσποιείσαι λίγο! Και λέμε να προσποιείσαι μέχρι που πραγματικά θα το νιώσεις, θα τα καταφέρεις.

Μπορεί αρχικά να μη νιώθεις τόσο χαρούμενος για τους άλλους και αυτό είναι εντάξει. Αλλά δεν θα σου πάρει πολύ καιρό μέχρι να χαίρεσαι πραγματικά με τη χαρά του άλλου.

Το να βοηθάς τους άλλους είναι καλό για σένα
Να βοηθάς όπου σταθείς και όπου βρεθείς. Και όταν φυσικά περνάει απ’ το χέρι σου να βοηθάς με όλη σου την καρδιά, γιατί έτσι κάνεις καλό σε σένα.

Να βοηθάς τον συνάδελφό σου στη δουλειά, να βοηθάς τον μικρο σου αδερφό και τον καλό σου όταν έχει ένα πρόβλημα. Οι έρευνες έχουν αποδείξει πως όταν βοηθάς τους άλλους, κάνεις καλό σε σένα.  Νιώθεις καλύτερα όταν προσφέρεις, φτιάχνει η δική σου διάθεση και νιώθεις πιο ήρεμος και γαλήνιος.

Σταμάτα τα αρνητικά συναισθήματα
Πρέπει να σταματήσεις τα αρνητικά συναισθήματα γιατί απλώς σε κουράζουν. Χάνεις στην ενέργειά σου και εστιάζεις στα αρνητικά. Γιατί να νιώθεις ζήλια και να μην μετατρέψεις τα συναισθήματά σου σε θετικά;
Η ευτυχία είναι στο χέρι σου, όπως και η μιζέρια. Εσύ ποιο απ’ τα δύο θα επιλέξεις;

Αφού διάβασες αυτό το άρθρο, πες έναν καλό λόγο στον διπλανό σου, θα του φτιάξεις τη μέρα και θα φτιάξει και η δική σου!