Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/11/17

Το «Back» είναι ένα απολαυστικά άβολο, βρετανικό sitcom




Το «Back» ξεκινά με μια ιδέα που θα μπορούσε να είναι η αφετηρία για ένα θρίλερ, κάτι σαν τον «Ταλντούχο Κυριο Ρίπλεί» στην μικροαστική...
Μεγάλη Βρετανία, αλλά προτιμά να την οδηγήσει μέσα από μια απρόβλεπτη διαδρομή στους δρόμους ενός άβολα διασκεδαστικού sitcom.

Ολα ξεκινούν στην κηδεία του πατέρα του κεντρικού ήρωα, ενός νευρωτικού, όχι ακριβώς σίγουρου για τον εαυτό του άντρα, του Στίβεν ο οποίος νιώθει να απειλείται από την εμφάνιση του Αντριου, ενός συνομήλικού του, ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει ως ορφανό μια περίοδο της ζωής του στο σπίτι του Στίβεν καθώς οι γονείς του ήταν η ανάδοχη οικογένεια του Αντριου.

Μόνο που όχι απλώς από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει μπόλικα χρόνια, αλλά ακόμη κι έτσι, ο νεοφερμένος μοιάζει αποφασισμένος να διεκδικήσει την θέση του και πάλι στην οικογενειακή εστία, και δεν διστάζει να αποκαλεί τον εκλιπόντα πατέρα του Στίβεν «μπαμπά». Κι ακόμη χειρότερα, η μητέρα του Στίβεν δείχνει αποφασισμένη να συγχωρήσει τον νέο της «γιο» για οποιοδήποτε λάθος και τον παρακαλεί να την φωνάζει «μαμά».
Προσθέστε στο μείγμα μια σειρά από συσσωρευόμενες αμήχανες σκηνές που προκαλούν παγωμένα χαμόγελα ή επώδυνα γέλια και χαρακτήρες που είναι γεμάτοι ελαττώματα και μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα –μα δίχως ποτέ να φτάνουν στην περιοχή της καρικατούρας- κι αυτό που αθροίζεται, είναι μια ιδιοφυής κωμική σειρά που αξίζει να ανακαλύψετε.

Φυσικά το «Back» δεν έφτασε στην μικρή οθόνη από το πουθενά, οι δυο πρωταγωνιστές του Ντέιβιντ Μίτσελ και Ρόμπερτ Γουέμπ έχουν μακρά προϋπηρεσία στην τηλεοπτική ή μή κωμωδία με αποκορύφωμα το «Peep Show» κι ο Σάιμον Μπλάκγουελ που έγραψε την σειρά έχει στο ενεργητικό του σειρές όπως το «The Thick of it», το «Peep Show», ή το «Veep».