Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/17

«Φως στο Τούνελ», Νικολούλη: Πότε αρχίζει, ποια υπόθεση. «Δε γίνομαι σκλάβα…»




Πότε ξεκινάει το «Φως στο Τούνελ«;...

Μπορεί να μη χρειάζεται συστάσεις, τυμπανοκρουσίες, να αποτελεί από μόνη της ένα κεφάλαιο στην ελληνική τηλεόραση, αλλά η Αγγελική Νικολούλη είναι -χωρίς αμφιβολία- μοναδική στο είδος της, εξαιρετική στην επικοινωνία της με το κοινό και σίγουρα μία δημοσιογράφος και παρουσιάστρια που έχει δημιουργήσει τη δική της σχολή.

Σπάνια σαν ένα λαμπερό διαμάντι, αυθεντική σαν το παλιό καλό κρασί, δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις και λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα του «Φως στο τούνελ», στον Alpha, στις 27 Οκτωβρίου, ανοίγει τα… χαρτιά της.

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε η Αγγελική Νικολούλη στον Ελεύθερο τύπο:

Μια ανάσα πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα πώς αισθάνεστε που θα επιστρέψετε με την ίδια εκπομπή, μέσα από την ίδια στέγη για πολλοστή φορά;

Κάθε νέα τηλεοπτική σεζόν μοιάζει με ένα καινούριο ταξίδι στο άγνωστο. Η εμπειρία σίγουρα μετράει αλλά την αγωνία και το τρακ του πρωτάρη δεν τα αποφεύγω. Αυτή, αν θέλετε, είναι και η γοητευτική ιδιαιτερότητα του «Τούνελ», που με κρατά σε εγρήγορση. Τόσο ίδιο αλλά και τόσο διαφορετικό κάθε χρονιά.

Η νέα σεζόν τι θα φέρει στο προσκήνιο; Σε ποιες νέες αλλά και παλιές γνώριμες υποθέσεις θα ρίξετε φως;

Υπάρχουν νέες υποθέσεις που κάποιοι προσπάθησαν να τις «πνίξουν» στο σκοτάδι. Πίσω από αυτά που θέλησαν να φανούν στους πολλούς, έκρυβαν ένοχα μυστικά που η εκπομπή καλείται να αποκαλύψει.

Οι διαδρομές στο μυστήριο συνεχίζονται και σε άλλες υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Νέες έρευνες, νέα δεδομένα θα βγουν στον αέρα. Οι φίλοι του «Τούνελ» καταλαβαίνουν σε ποιες αναφέρομαι.

Η αγάπη του κόσμου και η εμπιστοσύνη που σας δείχνει όλα αυτά τα χρόνια είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίζετε να κάνετε τη δουλειά σας με τον ίδιο ζήλο;

Σίγουρα. Η αγάπη των φίλων της εκπομπής με κινητοποιεί και με πεισμώνει να αντέχω στα δύσκολα, που, πιστέψτε με, δεν είναι και λίγα. Μέσα στα χρόνια χτίσαμε μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που βασίζεται κυρίως στην αξιοπιστία.

Μετά τη μεγάλη σας εμπειρία, νιώθετε ότι ο μοναδικός κριτής στην τηλεόραση είναι οι τηλεθεατές;

Αναμφισβήτητα! Οι τηλεθεατές είναι αυτοί που στηρίζουν τον κόσμο της τηλεόρασης. Το ένστικτό τους, ειδικά για τις πολύωρες ζωντανές εκπομπές, είναι αλάνθαστο. Δεν μπορείς να τους ξεγελάσεις με τεχνάσματα, κραυγές και φανταχτερά περιτυλίγματα.

Η σχέση σας με τα νούμερα τηλεθέασης ποια είναι;

Τα κοιτάζω γιατί είναι μέρος της δουλειάς μου, αλλά ποτέ δεν άφησα να με καθοδηγήσουν. Η ανάλυσή τους σίγουρα βοηθάει έναν επαγγελματία να εξελιχθεί. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να γίνει σκλάβος τους.

Αλήθεια, ο κόσμος που σας πετυχαίνει στο δρόμο, τι σας λέει; Τι σας ρωτά;

Ο,τι μπορείς να φανταστείς. Βομβαρδίζομαι με ερωτήσεις για υποθέσεις που ανέδειξε το «Τούνελ», αλλά το χαριτωμένο είναι που όλοι μού λένε πως δεν μοιάζω με τη Νικολούλη της τηλεόρασης! Με βρίσκουν πιο απλή και συμπεριφέρονται σαν να συνάντησαν ένα δικό τους άνθρωπο.

Μετά το «Φως στο Τούνελ» τι υπάρχει για την κ. Νικολούλη; Εχετε σκεφτεί τον εαυτό σας να αναλαμβάνει κάποια άλλη εκπομπή;

Αυτή τη στιγμή είμαι στο «Τούνελ» και θα παραμείνω όσο αντέξω. Μετά, βλέπουμε!

Μέσα από τα δικά σας μάτια, πώς φαίνεται η τηλεοπτική πραγματικότητα της φετινής χρονιάς; Θεωρείτε ότι η κατάσταση που επικρατεί δείχνει σημεία ανάκαμψης;

Οι τηλεθεατές έχουν πλέον επιλογές σε διάφορα προγράμματα. Η τηλεόραση, όπως και να το κάνουμε, προσφέρει και ψυχαγωγία, εκτός των άλλων, και μάλιστα ποιοτική. Δεν έχει σχέση η τηλεόραση του σήμερα με αυτή που βλέπαμε πριν από λίγα χρόνια.

Η άποψή σας για τα ριάλιτι και τα τάλεντ σόου, που κατακλύζουν την ελληνική τηλεόραση, ποια είναι;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ιθύνοντες της τηλεόρασης θεωρούν ως δεδομένο ότι ένα προϊόν που «πουλάει» τη μια χρονιά, θα «σκίσει» και την επόμενη. Βλέπουμε φέτος το ένα κανάλι να ακολουθεί το άλλο, επαναλαμβάνοντας μια παλιά πετυχημένη συνταγή.

Βρεθήκαμε ξαφνικά από τη μια να τραγουδάμε συνεχώς για να δείξουμε το ταλέντο μας, απ’ την άλλη να τραυματιζόμαστε σοβαρά και να πεινάμε προκειμένου να επιβιώσουμε ή να μαγειρεύουμε για να χορταίνουν οι πεινασμένοι που μας βλέπουν. Κατά τη γνώμη μου, θέλει μέτρο και διαφορετικά προγράμματα.

Ως τηλεθεάτρια τι σας αρέσει να παρακολουθείτε;

Οσο έχω χρόνο παρακολουθώ κωμωδίες και καλές ταινίες.

Στα σχέδιά σας υπάρχει η συγγραφή ενός νέου βιβλίου ή, στην παρούσα φάση, αφοσιώνεστε στον «Ερωτα Φονιά»;

Το συγγραφικό ταξίδι συνεχίζεται και είναι μαγικό. Μετά τα τρία αστυνομικά βιβλία που κυκλοφορούν από τον Καστανιώτη και βασίζονται σε αληθινές ιστορίες, θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Ποια άλλη ιστορία από αυτές που έχετε εξιχνιάσει θα θέλατε να τη μεταφέρετε στο χαρτί;

Είναι πάρα πολλές και καθεμιά έχει την ιδιαιτερότητά της. Το επόμενο βιβλίο θα είναι… έκπληξη.