Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/17

«Το γύρισε» σε Android ο Bill Gates!




Steve Jobs και  Bill Gates: μια σχέση στοργής και οργής. Φίλοι, ανταγωνιστές, δυο άνθρωποι που έφεραν την...
τεχνολογική επανάσταση στον πλανήτη, μεσώ των ιδεών τους αρχικά και μετέπειτα μεσώ των εταιριών τους, Apple και Microsoft, αντίστοιχα. Ουσιαστικά καθόρισαν αυτό που, εν πολλοίς, λέγεται τεχνολογική βιομηχανία, στην εποχή μας.

Αρκούν όμως αυτά, καθώς και ο θάνατος του πρώτου για να κάνουν τον δεύτερο να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Apple (την ώρα που τα windows phones δείχνουν λίγο πιο εύχρηστα από διαστημικό λεωφορείο...);

Σε συνέντευξή του στον Chris Wallace του Fox News, ο Gates αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί υπολογιστές με Windows και πρόσφατα άλλαξε (προφανώς από Windows phone) σε smartphone Android.

Βεβαία δεν έχει αφεθεί εντελώς στην χρήση των τεχνολογιών της Google και αυτό αφού, όπως λέει, το νέο του τηλέφωνο έχει πολλά λογισμικά της Microsoft (η οποία και πωλεί τα Samsung Galaxy S8 και S8 +).

Κατηγορηματικά πάντως, δε χρησιμοποιεί iPhone.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, φαίνεται να έχει καλύτερη άποψη για την Apple. Πριν από μερικά χρόνια έκανε επίδειξη του ηλεκτρονικού συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft με τη βοήθεια ενός iPhone.

Πάντως, ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, δεν έχει ενδοιασμούς σχετικά με την χρήση Android. Έχει παραδεχτεί ότι αγοράζει και χρησιμοποιεί προϊόντα τέτοιου τύπου καθώς και iPhones. Μάλιστα, θεωρεί πως η Apple θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Google.

Η οικογένεια Gates δείχνει, πάντως, να έχει θέμα με την χρήση των iPhone, γιατί μάλλον θυμίζουν ότι έχουν μείνει αρκετά πίσω στον χώρο του smartphone.

Η σύζυγος του Bill, Melinda, είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχαν καθόλου προϊόντα της Apple στο σπίτι τους. Το 2013, ο Gates ανέφερε ότι τα παιδιά του δεν είχαν ζητήσει πότε προϊόντα της Apple. Το 2015, η σύζυγος του είπε πως ούτε το Apple Watch τους άλλαξε άποψη. Θα ισχύσει το ίδιο και με το νέο iPhone X;