Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/17

Αρετή Κετιμέ. «Το κορίτσι με το σαντούρι» που γνωρίσαμε στις αρχές του 2000



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ηταν μόλις 15 ετών όταν βρέθηκε για λίγα λεπτά στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Ολα... 

 
 
 
 
 
ξεκίνησαν στα 6 της χρόνια. Η Αρετή μαθήτευσε πλάι στον Aριστείδη Μόσχο και την Αγγελίνα Τκάτσιεβα και η μουσική έγινε κομμάτι της ζωής της. Μετά τον θάνατο του Αριστείδη Μόσχου, η Αρετή Κετιμέ δεν είχε πλέον τον τρόπο να μαθαίνει παραδοσιακά τραγούδια με το σαντούρι. Ο Γιώργος Νταλάρας ήταν εκείνος που ανακάλυψε ότι η μικρή Αρετή είχε ταλέντο και στο τραγούδι. Ενας νέος δρόμος άνοιξε για εκείνη και οι εμφανίσεις της σε μουσικά σχήματα και συναυλίες δέχονταν θερμές κριτικές. Μάλιστα, στα 14 της χρόνια, η Αρετή ανέβηκε στην σκηνή του Ηρωδείου συμμετέχοντας στην συναυλία με τίτλο «Αφιέρωμα στην Μικρά Ασία», όπου πλαισίωσε τον Γιώργο Νταλάρα, την Γλυκερία και την ορχήστρα Εστουδιαντίνα.

Σήμερα, η Αρετή Κετιμέ ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι.

Το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουνίου απαθανατίστηκε στο Κατράκειο Θέατρο. Εκεί παρακολούθησε την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Η 28χρονη πια Αρετή δεν κάνει συχνά δημόσιες εμφανίσεις. Είναι ένα κορίτσι που μιλά μόνο μέσα από τη μουσική.