Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/17

Πως η 20χρονη Αλεξάντρα από τη Νορβηγία έγινε δισεκατομμυριούχος μέσα σε μία νύχτα




Η Αλεξάντρα Άντερσεν είναι μόλις 20 ετών και απολαμβάνει κάθε λεπτό της ζωής της, καθώς είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes...
Η περιουσία της μικρής Αλεξάντρα ανέρχεται στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ποια είναι η Αλεξάντρα Άντερσεν
Γεννήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας το 1997. Κατάγεται από μία βαθύπλουτη οικογένεια βιομηχάνων, όμως δεν περιορίστηκε σε αυτόν τον τίτλο. Λατρεύει τα άλογα και την ιππασία και σήμερα είναι διακεκριμένη ιππέας, με πολλές νίκες στο ενεργητικό της. Μάλιστα, έγινε 3 φορές πρωταθλήτρια της Νορβηγίας και το 2014 έλαβε βραβείο για την καλύτερη επίδοση της χρονιάς.

Πώς προέκυψε η τεράστια περιουσία της
Η Αλεξάντρα, μαζί με την αδερφή της, Καταρίνα, έγιναν δισεκατομμυριούχοι εν μία νυκτί το 2007, όταν ο πατέρας τους, Γιόχαν, τους μεταβίβασε από 42% των μετοχών της εταιρείας του, Ferd. Η εταιρεία αυτή διαχειρίζεται κυρίως αμοιβαία κεφάλαια χαμηλού επενδυτικού κινδύνου, ενώ ο μπαμπάς Άντερσεν είναι, επίσης, επενδυτής στο σκανδιναβικό χρηματιστήριο. Αν και μεταβίβασε τις μετοχές στις κόρες του, εκείνος είναι που διαχειρίζεται, επί της ουσίας, την εταιρεία.

Όταν ο Γιόχαν Άντερσεν ερωτήθηκε από τα ΜΜΕ της Νορβηγίας ποια από τις δύο κόρες του πρέπει να είναι ο διάδοχός του, εκείνος έδωσε το όνομα της Καταρίνα, που σπουδάζει κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Η Αλεξάντρα δεν φαίνεται να νοιάζεται και πολύ για την απάντηση αυτή του πατέρας της, καθώς «αισθάνεται μεγάλη ευθύνη» και σκέφτεται ότι «δεν τα αξίζει όλα αυτά». Όπως λέει η ίδια, «θέλω να βοηθήσω στην ανάπτυξη της Ferd και να τα καταφέρω.Το να βρεις έναν τρόπο να ανταποδώσεις πράγματα που σου έρχονται θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολο. Το γεγονός ότι η οικογένειά μου είναι πλούσια, μου έδωσε πολλές ευκαιρίες, ειδικά στην ιππασία, καθώς απαιτούνται κεφάλαια. Αλλά τα χρήματα δεν είναι αρκετά για να πετύχεις».

Η 20χρονη κοπέλα δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι όνειρό της είναι μόνο η ιππασία και ότι καθόλου δεν θέλει να ασχοληθεί με τον κλάδο των επιχειρήσεων. Απέχει τόσο από το προφίλ της πλούσιας κακομαθημένης νέας, που από νεαρή ηλικία έμαθε την αποταμίευση, την ταπεινότητα και τα…μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που οδηγεί.

Σύντροφος και φύλακάς της είναι ο 24χρονος επαγγελματίας αθλητής πολεμικών τεχνών, Γιάχιμ Τολέφσεν.