Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/15

Πώς να βάψω το δωμάτιο για να έχει το παιδί καλή ψυχολογία;



Επηρεάζει η διακόσμηση του παιδικού δωματίου τη διάθεση των παιδιών;  Ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα για μελέτη και ποιο συνίσταται για καλό ύπνο και ηρεμία; Που πρέπει να τοποθετήσω το κρεβάτι του;


Ο χώρος στον οποίο βιώνει και κινείται ένα παιδί, είναι πολύ σημαντικός για τη ψυχική του κατάστασηείναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως οι λειτουργίες των χρωμάτων επηρεάζουν την καθημερινότητα και τη διάθεση του παιδιού μας.

Στο χώρο της μελέτης δεν πρέπει να αποσπάται από το διάβασμα έχοντας στο οπτικό του πεδίο έντονα χρώματα, σχέδια και σχήματα. Καλό θα ήταν στο χώρο αυτό να επιλέξετε χρώματα στις αποχρώσεις του πράσινου ως χρώμα φυσικής ισορροπίας και υλικά που να αντέχουν στις δραστηριότητες των πολύ μικρών παιδιών αλλά και στη συνεχή καθαριότητα. 



Αναφορικά με τον ύπνο, οι αποχρώσεις του μπλε και του ιώδους είναι πολύ καλή επιλογή γιατί δημιουργούν συναισθήματα ηρεμίας . Ιδιαίτερα στην οροφή, δημιουργούν μια ελαφριά αίσθηση κάλυπτρου και άρα προστασίας.



Επίσης, είναι συνετό το κρεβάτι να είναι προσανατολισμένο σε μια οπτική γωνία που θα είναι «καθαρή», για παράδειγμα σε ένα παράθυρο. 



Ο χώρος του παιχνιδιού θα πρέπει να «αγκαλιάζει» το παιδί και να το κρατά εκεί ανέμελο και χαρούμενο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα, όπως αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου. 

 

Επίσης, χρωματικές συνθέσεις που παραπέμπουν στο αγαπημένο του παραμύθι ή τους αγαπημένους του ήρωες. Περιορίστε την ύπαρξη επίπλων, για να του δώσετε χώρο να κινείται και να παίζει. Χρησιμοποιείστε μαλακά υλικά και έπιπλα χωρίς γωνίες.



Συμβουλή: με τον ερχομό του παιδιού σας κρατήστε έναν ουδέτερο τόνο στο δωμάτιο , ώστε μεγαλώνοντας να «διαβάζετε» το χαρακτήρα του και να προσαρμόζετε το χώρο του σε αυτόν.