Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/15

Νεκρός ο τζιχαντιστής Ράπερ




Ο Γερμανός Ντένις Μαμαντού Κούσπερτ, ο πρώην ράπερ που μετατράπηκε σε στρατολόγο του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Συρία, επιβεβαίωσε σήμερα το Πεντάγωνο...


Ο Βερολινέζος τζιχαντιστής, ένας από τους γνωστότερους Δυτικούς μαχητές της ακραίας οργάνωσης, στο παρελθόν έκανε καριέρα στη ραπ μουσική με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ντέζο Ντογκ.

"Επιβεβαιώνω ότι σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 16 Οκτωβρίου κοντά στη Ράκα (σ.σ. στο προπύργιο του ΙΚ στη βόρεια Συρία) σκοτώθηκε ο Ντένις Κούσπερτ", ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ένας άλλος αξιωματούχος του Πενταγώνου που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του είχε διευκρινίσει ότι ο βομβαρδισμός αυτός "δεν στόχευε συγκεκριμένα" τον ράπερ. Οι ΗΠΑ "δεν τον θεωρούσαν στόχο μεγάλης αξίας" ώστε να επιδιώκουν την εξόντωσή του, συνέχισε.

Τον Απρίλιο του 2014 είχε ανακοινωθεί και πάλι ότι ο Κούσπερτ σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας του Μετώπου Αλ Νόσρα --της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα-- εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ, όμως αποδείχτηκε ότι η πληροφορία ήταν λανθασμένη. Φέτος τον Φεβρουάριο οι ΗΠΑ έβαλαν τον Κούσπερτ, ο οποίος στο μεταξύ άλλαξε το όνομά του σε Άμπου Τάλχα αλ Αλμάνι, στη "μαύρη λίστα" των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Γερμανός, που ήταν περίπου 40 ετών, εντάχθηκε στο ΙΚ το 2012. Είχε εμφανιστεί σε πολλά βίντεο της οργάνωσης και σε ένα από αυτά, τον Νοέμβριο του 2014, φαινόταν να κρατά το κομμένο κεφάλι ενός άνδρα που εκτελέστηκε επειδή "αντιτάχθηκε στο ΙΚ". Είχε ορκιστεί πίστη στον ηγέτη του ΙΚ, τον αυτοαποκαλούμενο "χαλίφη" Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, και κατά τα φαινόμενα δρούσε ως "στρατολόγος" της οργάνωσης, κυρίως στον γερμανόφωνο χώρο.