Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/15

Ραχήλ Μακρή: Χρειάστηκαν 22 μήνες και 20 μέρες για την ανασύσταση της ΕΡΤ

Ραχήλ Μακρή: Χρειάστηκαν 22 μήνες και 20 μέρες για την ανασύσταση της ΕΡΤ




Την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χρειάστηκαν 22 μήνες και 20 μέρες αγώνα από τους εργαζομένους της ΕΡΤ, οι οποίοι με αίμα και θυσίες διατήρησαν στη ζωή την ΕΡΤ, για να αποκαταστήσει το κοινοβούλιο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Χρειάστηκε η ανατροπή της Συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για να αναληφθεί η απαιτούμενη νομοθετική πρωτοβουλία της αυτονόητης αποκατάστασης μιας τηλεόρασης απαλλαγμένης από την υποταγή στην αναζήτηση κέρδους για τον ιδιώτη.
Έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ λίγοι Βουλευτές σπείραμε τον σπόρο της αντίστασης στην αυθαιρεσία εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων και εισπράξαμε τον προπηλακισμό των ΜΑΤ, προφανώς ύστερα από «πολιτική» εντολή.
Χαίρομαι που ο σπόρος αυτός άνθισε με δεκάδες βουλευτές να ενώνουν την φωνή τους δικαιώνοντας την διαμαρτυρία στα «κάγκελα» της ΕΡΤ, ακόμα και εάν το πλήθος των ομιλητών που έσπευσαν να μιλήσουν κατέστησαν απαγορευτική λόγω πεπερασμένων χρονικών ορίων την δική μου τοποθέτηση.
Η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων κάθε μέρα που περνάει υλοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις που αναλάβαμε στις 25 Ιανουαρίου.
Το πρώτο βήμα έγινε, ωστόσο μένουν πολλά ακόμα για να υλοποιηθούν τα ηθικά και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που θρήνησαν θύματα στον αγώνα για την ανατροπή του μαύρου της ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών»