Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/15

Το τράβηγμα (διακοπτόμενη συνουσία): Τι μπορεί να συμβεί αν το κάνεις
Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου

Το τράβηγμα (διακοπτόμενη συνουσία) είναι καλή μέθοδος αντισύλληψης για τα ζευγάρια;
Όχι, γιατί οι άνδρες ειδικά οι νέοι είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουν την εκσπερμάτισή τους. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως σε περίπτωση διαδοχικών επαφών ο κίνδυνος της εγκυμοσύνης αυξάνει από τα σπερματοζωάρια που παραμένουν στην ουρήθρα του άνδρα από την προηγούμενη επαφή. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός ακόμα και αν μετά από κάθε επαφή ακολουθεί σχολαστικός καθαρισμός των γεννητικών οργάνων.

Η διακοπτόμενη συνουσία μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα στον άνδρα;
Είναι δεδομένο ότι η διακοπτόμενη συνουσία αποτελεί μια μέθοδο αντισύλληψης που δεν προσφέρει ικανοποιητικά ποσοστά ασφάλειας. Άρα το πρώτο πρόβλημα που θα προκύψει για το ζευγάρι είναι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Πέρα όμως από αυτό τον κίνδυνο έχει διαπιστωθεί πως οι άνδρες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο έχουν περισσότερες πιθανότητες μέσα από διάφορους μηχανισμούς να εμφανίσουν τελικά μόνιμο πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης.

Φυσικά υπάρχει και ο μεγάλος κίνδυνος της μετάδοσης αφροδίσιων νοσημάτων. 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102

Ε-mail: info@sexmedic.gr