Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/14

Αστυνομικοί εκτέλεσαν με 70 σφαίρες... αγελάδα

Αστυνομικοί εκτέλεσαν με 70 σφαίρες... αγελάδα




Δύο οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων υπέβαλαν μήνυση σε βάρος της γαλλικής αστυνομίας, την οποία κατηγορούν για βαρβαρότητα εναντίον μιας αγελάδας που το είχε σκάσει από το φορτηγό που την μετέφερε στο σφαγείο και οι αστυνομικοί την σκότωσαν ρίχνοντάς της 70 σφαίρες.
«Αυτή η σφαγή μας προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση. Θέλουμε να γίνει λεπτομερής έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτή η βάρβαρη πράξη», εξήγησε ο Στεφάν Λαμάρ, ο πρόεδρος μιας ένωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων που κατέθεσε μήνυση στις εισαγγελικές αρχές του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ, από κοινού με την εθνική ένωση για τα δικαιώματα των ζώων (SNDA).

Στις 19 Μαρτίου μια αγελάδα και το μοσχαράκι της ξέφυγαν από το φορτηγό που μετέφερε τα ζώα σε ένα σφαγείο. Ο οδηγός ενημέρωσε αμέσως τις αρχές και οι αστυνομικοί κατάφεραν πολύ γρήγορα να πιάσουν το μοσχαράκι. Όμως η μαμά του, πανικοβλημένη, άρχισε να τρέχει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και τελικά μπήκε στην κοινότητα του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ.
Στην τρελή πορεία της η αγελάδα τραυμάτισε πολύ ελαφρά ένα κορίτσι, βούλιαξε το καπό ενός περιπολικού και επιτέθηκε σε έναν άνδρα που έκανε τον περίπατό του στις όχθες του ποταμού Μεύση.
Η αγελάδα διέσχισε κολυμπώντας το ποτάμι αλλά πολύ σύντομα βρέθηκε περικυκλωμένη από τους αστυνομικούς που την εκτέλεσαν ρίχνοντάς της 70 σφαίρες.
«Το ζώο ήταν τρομαγμένο και υπήρχαν άλλοι τρόποι για να το ακινητοποιήσουν αντί να την πυροβολήσουν. Ένας κτηνίατρος θα μπορούσε να την αναισθητοποιήσει με το ειδικό όπλο», εξήγησε ο Λαμάρ.