Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/2/14


Αφράτα ντόνατς
Τα πιο αφράτα και νόστιμα ντόνατς που έχετε δοκιμάσει! Η μόδα που έχει έρθει από την Αμερική και συνεχίζεται στην Ελλάδα, τώρα στο σπίτι σας. Φτιάξτε τα με τα καλύτερα και αγνά υλικά!

Υλικά


    200 γρ. γάλα χλιαρό
    1 αυγό
    40 γρ. ζάχαρη
    25 γρ. μαγιά νωπή
    400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    μια πρέζα αλάτι
    50 γρ. βούτυρο λιωμένο
    2 κ.γ. κανέλα
    σπορέλαιο-ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
    100 γρ. ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση


  1.     Σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι ή στο μίξερ με το γάντζο, ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά, την κανέλα, το αυγό και το βούτυρο για 1 λεπτό.
  2.     Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
  3.     Πλάθουμε με τα χέρια (αν ανακατέψαμε στο μίξερ) για 2 λεπτά ακόμα, προσθέτοντας συνεχώς λίγο αλεύρι, ώστε η ζύμη να μην κολλάει.
  4.     Αφήνουμε για 30 λεπτά σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μια πετσέτα.
  5.     Μετά από 30 λεπτά, απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος δυο εκατοστών σε όλη την επιφάνειά της, χωρίς να υπάρχουν λεπτότερο ή χοντρότερα σημεία.
  6.     Με ένα ποτήρι, κόβουμε σε κυκλικό σχήμα τη ζύμη και με ένα καπάκι στη μέση, ώστε να πάρει το σχήμα των ντόνατ.
  7.     Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα και πλάθουμε ξανά τη ζύμη που έχει περισσέψει, κάνοντας την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει.
  8.     Αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 1 ώρα, να φουσκώσουν αρκέτα.
  9.     Προετοιμάζουμε το τηγάνι ρίχνοντας σπορέλαιο ή ηλιέλαιο και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
  10.     Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τα περνάμε κατευθείαν από τη ζάχαρη.

Από το glykoalmyro.gr