Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/13

«Τελεσίγραφο» Αρβανιτόπουλου στους πρυτάνεις

«Τελεσίγραφο» Αρβανιτόπουλου στους πρυτάνεις




Το απόλυτο «χάος» επικρατεί στην παιδεία με τα πανεπιστήμια της χώρας να παραμένουν κλειστά για δωδέκατη συνεχόμενη εβδομάδα εξαιτίας της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ. 

Οι φοιτητές παραμένουν «όμηροι» και το εξάμηνο παραμένει άγνωστο εάν θα χαθεί ή όχι. Πολλοί σπουδαστές έχουν έρθει σε απόγνωση καθώς για πολλούς, τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί, ήδη, σε δεινή θέση.

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Καποδιστριακό!

Ο υπουργός παιδείας κάλεσε χθες τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Πελεγρίνη να ανοίξει άμεσα το Καποδιστριακό, με τον Κ. Αρβανιτόπουλο να εμφανίζεται έτοιμος να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος και αν χρειαστεί να παραπέμψει τον Πελεγρίνη σε πειθαρχικό συμβούλιο. Οι δύο άνδρες είχαν και τηλεφωνική επικοινωνία. Ο κ. Αρβανιτόπουλος, ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη να καλέσει τους διοικητικούς να προσέλθουν στην εργασία τους, ενώ του υπογράμμισε την ευθύνη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, όπως έχουν πράξει από τον Οκτώβριο οι συνάδελφοί του, πρυτάνεις. 

Όλα αυτά την ώρα, που αν δεν ανοίξουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας τα πανεπιστήμια,χάνεται οριστικά το εξάμηνο

Τη Δευτέρα αποφασίζουν την στάση τους οι διοικητικοί

Ο γραμματέας του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Σακκάτος, δήλωσε, το απόγευμα της Παρασκευής, ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση Αρβανιτόπουλου για την αναδιάρθρωση του διοικητικού προσωπικού.

Εν τω μεταξύ, σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του υπουργείου να μη χάσει κανείς της δουλειά του. Οι θέσεις του υπουργείου θα μεταφερθούν στη γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.

Αρβανιτόπουλος: «Η Πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται»

Αρβανιτόπουλος καλεί Πελεγρίνη για λήξη της απεργίας

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την εξεταστική στα ΑΕΙ

Πηγή: real.gr