Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/13

"Συννεφιασμένη" η Κυριακή

Συννεφιασμένη η Κυριακή




"Πιλότος" σε συννεφιασμένο ουρανό χαρακτηρίζεται η ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου και η περίοδος που θα ακολουθήσει προκειμένου να δοθεί απάντηση στο ερώτημα εάν τελικά τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίγουν 7 ή 52 Κυριακές το χρόνο.

Η 3/11 θα είναι η πρώτη Κυριακή εφαρμογής του νόμου 4177/2013 για τη λειτουργία των καταστημάτων πέραν του εξαημέρου, αλλά η έλευσή της συνοδεύεται από φορείς του εμπορίου που εκφράζουν διιστάμενες απόψεις, σωματεία εργαζομένων που διαφωνούν και έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μοιάζει αναποφάσιστη ως προς την οριστική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί. Ενδεικτικά ήταν όσα ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός παραπονέθηκε για την κεντρική διοίκηση που στα δύσκολα θέματα «πετά το μπαλάκι των ευθυνών» αλλά και για το μικρό χρονικό διάστημα που δόθηκε για διαβούλευση. Υπενθυμίζεται ότι βάσει νόμου η ευθύνη για την απόφαση ως προς το αν θα ανοίγουν τα καταστήματα 7 (δύο τα Χριστούγεννα, μία το Πάσχα, 4 στις εκπτωτικές περιόδους) ή 52 Κυριακές βαρύνει τους αντιπερεφερειάρχες (πρώην νομάρχες) που καλούνται να αποφασίσουν έως τις 8 Νοεμβρίου.
«Θα ήμασταν ηλίθιοι εάν υπήρχε πραγματικά ζήτηση και εμείς λέγαμε όχι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Ν.Κογιουμτζής ενώ η εκπρόσωπος των Εμποροϋπαλλήλων , Μ. Τσαγκαράκη, αναφέρθηκε στην απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις , καθώς σωρεύονται χιλιάδες εργαζόμενοι που μένουν άνεργοι ή εργαζόμενοι απλήρωτοι.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος