Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/13

Borghetto: Ένα χωριό σαν βγαλμένο από... παραμύθι!!!



Borghetto: Ενα χωριο σαν βγαλμενο απο... παραμυθι!!!
Το Borghetto βρίσκεται στην Τοσκάνη της Ιταλίας και το όνομά του σημαίνει «οχυρωμένος οικισμός», ενώ η θέση του επάνω στον ποταμό Mincio και στη λεγόμενη «κοιλαδα των Θεών» το καθιστά ως ένα από τα ωραιότερα ιταλικά χωριά.
Το πιο όμορφο πράγμα που προσφέρει στους επισκέπτες είναι σίγουρα το εκπληκτικό τοπίο που αποκαλύπτει όλη την ομορφιά της ιταλικής υπαίθρου! Βουτηγμένο στο πράσινο και με τον ποταμό να ρέει μέσα στο χωριό, το Borghetto δεν μπορεί παρά να κλέψει τις εντυπώσεις.
< Borghetto: Εκπληκτικής ομορφιάς ιταλικό χωριό!
Πολύχρωμα σπίτια, παραδοσιακά χρισμένα, αλλά και γραφικά σοκάκια συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Στα must της περιοχής, τα καλά κρασιά αλλά και τα τορτελίνι που φημίζονται σε ολόκληρη την Ιταλία. Με μεγάλη ιστορία πίσω του, καθώς έχει λάβει μέρος σε σημαντικές μάχες κατά τον παρελθόν, η οχύρωσή του αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους προστασίας του από τους εκάστοτε εχθρούς. Πλήθος επισκεπτών έρχεται εδώ όλες τις εποχές του έτους, ενώ θεωρείται ένα από τα πλέον φωτογραφημένα χωριά της Τοσκάνης.
ζ Borghetto: Εκπληκτικής ομορφιάς ιταλικό χωριό!

<- Borghetto: Εκπληκτικής ομορφιάς ιταλικό χωριό!

< - Borghetto: Εκπληκτικής ομορφιάς ιταλικό χωριό!

<Borghetto: Εκπληκτικής ομορφιάς ιταλικό χωριό!

< Borghetto: Εκπληκτικής ομορφιάς ιταλικό χωριό!

ζBorghetto: Εκπληκτικής ομορφιάς ιταλικό χωριό!

<- Borghetto: Εκπληκτικής ομορφιάς ιταλικό χωριό!
Πηγή: http://perierga.gr/