Σελίδες

Thessaloniki video tour

8/7/13

Μ. Σούλτς: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνεχίσουν να πιστεύουν στο ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας


DE4D2A6DF1E0D7CA413F2E9C44469D81.jpg

  •  


Ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «οι σκληρές μεταρρυθμίσεις που έχετε δρομολογήσει φαίνεται τελικά να αποδίδουν καρπούς, και για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια, το 2014 η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη».

«Η Ελλάδα έχει σημαντική συμβολή στην ευρωπαϊκή δημοκρατία, όχι μόνο στην αρχαιότητα, αλλά και στον 20ο αιώνα. Η Ευρώπη της οφείλει χρέος ευγνωμοσύνης και για το λόγο αυτό, οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνεχίσουν να πιστεύουν στο ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας». Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, χθες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε ημερίδα στην Κοιλάδα του Αχελώου που διοργάνωσαν τα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: «ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες έχουν καταβάλει μία Ηράκλειο προσπάθεια», προσθέτοντας ότι «οι σκληρές μεταρρυθμίσεις που έχετε δρομολογήσει φαίνεται τελικά να αποδίδουν καρπούς, και για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια, το 2014 η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη».
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Δήμους Αργιθέας, Γ. Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αμφιλοχίας στην Κοιλάδα του Αχελώου με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, των ευρωβουλευτών Γ. Παπανικολάου (ΝΔ), Σπ. Δανέλλη (ΠΑΣΟΚ), Σ. Σοφοκλέους (ΕΔΕΚ Κύπρου) και του διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπ. Επιτροπής Τάσου Χανιώτη.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε στην νέα ΚΑΠ υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση των πόρων ώστε να μπορέσει να δοθεί ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.