Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/7/13

Το Κόσοβο ζητά ομάδα παρατηρητών της Ε.Ε. για τις εκλογές


BACE393898EEECE55719AD625A708225.jpg

  • 0
     


  Η πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα ζήτησε από την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο να επιτηρήσει και ομάδα παρατηρητών της ΕΕ.

Σε επιστολή της προς την κ. Άστον, η κ. Γιαχγιάγκα αναφέρει ότι ως πρόεδρος του Κοσόβου είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα μέτρα για να διασφαλιστούν ελεύθερες και ορθές εκλογές, που θα έχουν αποτέλεσμα την εκλογή νόμιμων αντιπροσώπων των συμφερόντων των πολιτών.
«Γι αυτό σας καλώ να αποστείλετε μία αποστολή της ΕΕ να επιτηρήσει τη διαδικασία των εκλογών. Χαιρετίζω το ενδεχόμενο να υποδεχθούμε τους παρατηρητές της ΕΕ στο Κόσοβο το φθινόπωρο» επισημαίνεται στην επιστολή της προέδρου του Κοσόβου προς την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Γιαχγιάγκα όρισε τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών για την ανάδειξη δημάρχων στους δήμους του Κοσόβου στις 3 Νοεμβρίου.
Θα είναι οι πρώτες εκλογές, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν και πολίτες των τεσσάρων δήμων του βορείου Κοσόβου με σερβικό πληθυσμό.