Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/7/13

Τουλάχιστον 11 παιδιά νεκρά σε συγκρούσεις στη Συρία

Τουλάχιστον 11 παιδιά, μεταξύ των οποίων...
7 κορίτσια, σκοτώθηκαν σήμερα από επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας στην πόλη Χομς στην κεντρική Συρία και στην περιοχή του Χαλεπιού, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

Στην περιοχή του Χαλεπιού, 7 κορίτσια και 3 γυναίκες σκοτώθηκαν από «επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας του καθεστώτος κατά ενός τεμένους της περιοχής Ανάνταν», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δίνοντας ένα νέο απολογισμό.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των ατόμων που τραυματίστηκαν σοβαρά.

Παράλληλα στο κεντρικό τμήμα της χώρας, επτά μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, που είχαν φύγει από συνοικία της Χομς, τον έλεγχο της οποίας πήρε χθες ο στρατός, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό που έγινε κατά την διάρκεια της νύχτας στο γειτονικό χωριό Τιρμααλέ.

Η οικογένεια είχε φύγει από την Χαλντιγέ, συνοικία ανταρτών τον έλεγχο της οποίας πήρε χθες ο συριακός στρατός έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς και συγκρούσεις που διήρκεσαν έναν μήνα.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ δήλωσε χθες ότι η υπηρεσία αυτή κατάφερε να προσφέρει βοήθεια σε 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους στην Συρία τον Ιούλιο, αντί των 3 εκατομμυρίων στα οποία προέβλεπε να παράσχει βοήθεια προηγουμένως.