Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/13

"Κλειστό" καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού το Θέατρο Γης

Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι άγγιξε και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Τα θέατρα Δάσους και Γης...

θα φιλοξενήσουν το φετινό καλοκαίρι λιγότερες παραστάσεις από άλλες χρονιές, καθώς πολλές μουσικές ή θεατρικές παραγωγές αδυνατούν να καταβάλουν το αντίτιμο της ενοικίασης για τους δύο χώρους του ΚΘΒΕ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή τη χρονιά το Θέατρο Γης θα παραμείνει κλειστό όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς η μόνη συναυλία που έχει προγραμματιστεί είναι αυτή της Χαρούλας Αλεξίου και του Nouveau Sextet, στις 2/9.
Πιο πλούσιο είναι το πρόγραμμα του θεάτρου Δάσους.
Το Θέατρο Δάσους θα εγκαινιάσει για φέτος το καλοκαίρι ο Σωκράτης Μάλαμας με τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφία του (1/7).
Θα ακολουθήσει η συναυλία του Μάριου Φραγκούλη  (4/7), καθώς και η παράσταση του ΚΘΒΕ «Ειρήνη» (10 και 11/7).
Τη σκυτάλη θα παραλάβει η «Μήδεια» με τον Γιώργο Κιμούλη (15/7 και 16/7).
Ακολουθεί η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και της Γλυκερίας (18/7) και το πρόγραμμα του μήνα θα κλείσει με την παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης, Ποιος τη ζωή μου...» (22-25/7).
Τον Αύγουστο θα παρουσιαστούν οι «Τραχίνιες» από το Εθνικό Θέατρο (27/8), αλλά και η «Ελένη» από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (28/7).
Τον Σεπτέμβριο στο θέατρο Δάσους θα φιλοξενηθούν η παράσταση «Τα βαφτίσια» (2/9), η συναυλία της Μαρινέλλας και του Κώστα Χατζή (3/9) και η παράσταση «Κύκλωψ» από το Εθνικό Θέατρο (9/9).