Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/13

Πρόταση για διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων κάθε μήνα


635081873334097827pic-0-norm_600_375_186





Ο φόρος ακινήτων και η «κινητικότητα» 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, που αποτελούν τα μεγάλα «αγκάθια» για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ, θα βρεθούν αύριο Δευτέρα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, κατά τις συναντήσεις που θα έχουν το απόγευμα οι επικεφαλής της με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν από το ραντεβού με τους εκπροσώπους των δανειστών, Ματίας Μορς (ΕΕ), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) ο κ. Στουρνάρας θα έχει σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους νέους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει παράταση, ώστε να «να εξασφαλιστεί χρονική άνεση για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια». όπως έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, η πρόταση της τελευταίας στιγμής που επεξεργάστηκε το οικονομικό επιτελείο σε σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή είναι, να οδηγούνται κάθε μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.000 υπάλληλοι στο δημόσιο.
Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει στο τραπέζι, ως δείγμα αποφασιστικότητας, το γεγονός ότι έχουν αρχίσει ήδη να ταχυδρομούνται οι ειδοποιήσεις στους υπαλλήλους της ΕΡΤ που αποχωρούν, όμως η διαδικασία που ακολουθήθηκε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν θα επαναληφθεί με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), όπου η λύση που προτείνεται είναι η αναδιοργάνωση εν λειτουργία και η συγχώνευση με την ΕΑΒ και την ΕΛΒΟ.
Σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων, ο πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο παραμένει, καθώς οι δανειστές φέρεται να έχουν απορρίψει ως «πολύπλοκα και δυσνόητα» όλα τα σενάρια που τους παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα η εκκρεμότητα να παραμένει και όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.
Πηγή:Voria