Σελίδες

Thessaloniki video tour

19/5/13

Εφημερίδα στο Χονγκ Κονγκ: Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν το βιασμό αν πίνουν λιγότερο

Σάλος έχει προκληθεί στο Χονγκ Κονγκ με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Standard», που υποστηρίζει πως οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν το βιασμό αν...

καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ. Στη συνεδρίαση της επιτροπής Αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η γραμματέας Ασφαλείας Lai Tung-kwok υποστήριξε στην παρουσίασή της πως οι περιπτώσεις βιασμού που έχουν βγει στο φως είναι περιπτώσεις ατόμων που γνωρίζονται μεταξύ τους. Όπως αναφέρει είναι είτε φίλοι είτε γνωρίζονται λίγες ώρες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα έχουν καταναλώσει αλκοόλ. Έπειτα λοιπόν από αυτή τη διαπίστωση η Lai παροτρύνει τις νεαρές κοπέλες να καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ.
Η άποψη αυτή δέχτηκε έντονη κριτική από τη διευθύντρια της Ομοσπονδίας Γυναικών Liu Si-si, στη Wall Street Journal η οποία ανέφερε πως παρά τις καλές προθέσεις της, η Lai Tung-kwok καταλογίζει ένα πρόβλημα της κοινωνίας στα ίδια τα θύματα και αν συνεχίσει να υποστηρίζει κάτι τέτοιο, τα θύματα είναι πιθανό να μη γνωστοποιούν ότι έπεσαν θύματα βιασμού, θεωρώντας πως φταίνε οι ίδιες. Σύμφωνα με τη Huffington Post το πρώτο τρίμηνο του 2013 αναφέρθηκαν 35 περιπτώσεις βιασμού στο Χονγκ Κονγκ, δηλαδή 60% περισσότερες από το περασμένο έτος ενώ τα κρούσματα άσεμνης συμπεριφοράς που σημειώθηκαν έφτασαν τα 367.
Πηγή: iefimerida.gr